Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Л.К. [ Beta ]

28. 08. 2023. 16:09 >> 16:17

MUNDOBASKET

Košarkaši Srbije slavili protiv Portorika

Reprezentacija Srbije zabilježila je i drugu pobjedu u grupi B šampionata svijeta pošto je u "Araneta" dvorani u Manili savladala selekciju Portorika rezultatom 94:77.


U ekipi Srbije svi igrači upisali su se među strijelce, a najefikasniji su bili kapiten Bogdan Bogdanović sa 17 poena uz pet skokova i pet asistencija i Nikola Jović sa 17 poena. Aleksa Avramović u pobjedi je učestvovao sa 15 poena, a Nikola Milutinov sa 12 poena i 15 skokova.

Ognjen Dobrić dodao je devet poena, a Stefan Jović šest. Filip Petrušev nije igrao.

U ekipi Portorika najefikasniji su bili Ajzea Pineiro sa 14 poena i Džordan Hauard sa 13. Alim Ford, Stiven Tompson i Tremont Voters dodali su po devet poena.

Srbija je predvođena Nikolom Jovićem povela sa 8:0, Portoriko je prišao na tri razlike, ali je srpski tim pojačao, napravio seriju i poveo sa 17:5.

Ekipa Svetislava Pešića je do kraja četvrtine uvećala prednost preko Stefana i Nikole Jovića i Milutinova, koja je iznosila i 18 poena (27:9).

Srbija je sa dobrom igrom nastavila i u drugoj četvrtini, poentirali su Dušan Ristić, Avramović, Marko Gudurić i Dejan Davidovac i donijeli prednost od 46:17.

Sa pet vezanih poena kapitena Bogdanovića, Srbija je stekla 31 poen prednosti, 53:21. Do kraja dionice su Džonson i Ford pogodili trojke, ali su zaostatak spustili na 30 poena, 27:57.

Portoriko je u trećoj četvrtini iskoristio opuštanje Srbije, pogađao je trojke i smanjio je razliku na 15 poena, 58:73 pred kraj te dionice, u kojoj je postigao 31 poen.

Trojkom Forda i dvojkom Votersa Portoriko je došao do 10 poena zaostatka 71:81, ali je Srbija poenima Avramovića, Bogdanovića i Marinkovića otišla na 20 razlike, 91:71.

Avramović se u završnici povrijedio i nije ulazio do kraja utakmice.

Srbija sada ima dvije pobede, a Portoriko pobjedu i poraz.

U trećem kolu Srbija će u srijedu igrati protiv Južnog Sudana, a Portoriko protiv Kine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније