Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Л.В.

26. 08. 2023. 13:37 >> 13:41

MUNDOBASKET

Preokret Portorika, Grčka se mučila ali na kraju rutinski slavila

Košarkaši Portorika slavili su protiv Južnog Sudana 101:96 u vjerovatno najuzbudljivijoj utakmici do sada na Mundobasketu,

Bio je to preokret u sjajnom meču u kojem je debitant iz Afrike vodio skoro tokom čitavog meča, a plijenio je atraktivim potezima i akcijama.

Ekipa koju vodi bivši NBA igrač Rojal Ajvi, međutim kao da je "ostala bez daha" i koncetracije tokom pet zadnjih minuta i ispustila je pobjedu koja se nazirala.

Ismael Romero i Ajzea Pinjero bili su nosioci preokreta, a iskuisni centar Portorikanaca umali i tragičar na kraju.

Portoriko je preokrenio i imao tri poena razlike, ali je Džons pogodio trojku za porvananje. I onda drama, nakon što je Portoriko promašio za zvukom sirene, čula se sudijska pištaljka, i sviran je navodni faul Đoka nad Romerom.

Portoriko je imao priluku za pobjedu ali je Romero oba bacanja promašio.

Ipak iskustvo igranja velikih turnira, se pokazalo na strani Portorika, koji je u produžecima uspio da slavi i ostvari bitnu pobjedu u borbi za prolaz dalje.

GRČKA SE MUČILA, ALI HOLIS DžEFERSON NEDOVOLjAN JORDANU

Košarkaši Grčke su stigli poprilično različitih apetita na Mundobasket, nakon spoznaje da najbolji igrač Janis Adeotkumbo neće moći da igra zbog povrede.

U takvoj situaciji Jordan se nametnuo kao dobar protivnik za uvod na turnir ali je ekipa koju predvodi Vesam Al Sus "pkazala zube".

Imali su Grci već na poluvremenu dvocifrenu prednost, ali dugo im je trebalo da zaustave nalet upornih Jordanaca koje je predvodio bivši NBA igrač Ronde Holis Džeferson.

Uspio je Jordan da priđe na - šest poena zaostatka 66:60, ali nisu mogli više od toga.

Dobar meč za "Helene" je odigrao košarkaš Olimpijakosa Janulis Larencakis koji je ubacio 19 poena.Preokret Portorika, Grčka se mučila ali na kraju rutinski slavila

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније