Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

19. 03. 2014. 09:02 >> 09:03

VUČEVIĆ NAJEFIKASNI U ORLANDU

LeBron "razbio" bivši klub

Protekle noći odigrano je samo pet mečeva NBA lige. LeBron Džejms je imao sjajno veče protiv svoje bivše ekipe, Klivlenda. Nikola VUčević je bio najefikasniji igrač Orlanda protiv Golden Stejt Voriorsa. Ipak, njegovih 15 poena nijesu pomogla "Magičnima".

Na gostovanju Klivlendu, sjajni LeBron Džejms postigao je 43 poena, od čega 25 u prvoj četvrtini. Majami je, i pored sjajne partije četvorostrukog MVP-a protiv svog bivšeg kluba, teško  nadigrao Kavalirse sa 100:96.

Džejms je do poluvremena imao 31, kao protiv Šarlota kojem je nedavno ubacio 61, ali je na kraju ipak stao na 43 poena, uz šest skokova, četiri asistencije i tri blokade.

Sinoć je promačio samo jedan šut od 11 pokušaja za dva poena, a postigao je i pet trojki.

Kris Boš je meč završio sa 21 poenom i šest skokjova, dok je Rej Alen postigao 14 poena.

U poraženoj ekipi istakao se Džeret Džek sa 22 poena i Dion Vejters koji je doado 17 i imao za njega rekordih 11 asistencija.

Majami, koji je 10 put za redom savladao Klivlend, zaostajku tri pobjede za vodećom Indijanom.

"Ratnici" su, i pored odsustva startera Endrjua Boguta i Andre Iguoadale, savladali Orlando u gostima rezultatom 103:89. Do pobjede ih je predvodio Stefan Kari sa 23 poena, a Klej Tompson i Dejvid Li su ubacili po 20.

Košarkaši Orlanda nijesu bili šuterski rapspoloženi. Najefikasniji u domaćoj ekipi bio je Nikola Vučevića sa 15 poena. Crnogorski centar imao je i pet skokova i jednu asistenciju. Moris Harkles je postigao 12 poena, a Viktor Oladipi 10.

Orlandu je ovo šesti poraz u nizu.

Preostale tri utakmice riješene su nakon produžetaka.

Portland tek poslije dodatnih pet minuta savladao najgori tim lige Milvoki 120:115. Najzaslužniji za tešku pobjedu Blejzersa bio je Velsi Metjuz koji je pogodio ključnu trojku u produžetku i sa 26 poena predvodio svoj tim do trijumfa. U meču su viđene 23 smjene u vođstvu, ali nijedan tim nije imao dvocifrenu prednost.

Portland je u produžetku postigao 23 poena, što je rekord ekipe. Metjuza je pratio Robin Lopes sa 15 poena i 14 skokova. S druge strane istakli su se Brendon Najt sa 24 i Ramon Sešns sa 22 poena.

Poslije produžetaka do pobede su stigli još Atlanta nad Torontom 118:113 i Sakramento protiv Vašingtona 117:11.

Rezultati:

Klivlend Kavalirs – Majami Hit 96:100
Golden Stejt Voriors – Orlando Medžik 103:89
Atlanta Hoks – Toronto Reptors 118:113 pp
Portland Trejl-Blejzers – Milvoki Baks 120:115 pp
Sakramento Kings – Vašingto nVizards 117:111 pp

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније