Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

L.V.

01. 09. 2022. 11:12 >> 11:09
1

KRIVOTVORILI MU POTPIS

Kukoč tuži bivšeg bankara za pronevjeru 11 miliona dolara

Proslavljena legenda hrvatske košarke Toni Kukoč, tužio je švajcarsku banku "Svizzeria Italiana" (BSI) zbog sumnje da su mu u krivotvorenju poptipsa ukrali 11 miliona dolara.

Košarkaš koji se proslavio kao igrač Jugoplastike, Benetona, Čikago Bulsa je tužio i svog bivšeg finansijskog savjetnika Paola Banfija koji mu je vodio finansijske poslove od 1991. do 2004. godine.

Prema Kukočevoj tužbi Banfi se udružio sa njegovim ličnim bankarom Paolom Zolom, krvotvorili su njegov potpis na dokumentima za hotel u Luganu.

"Dokumenti pokazuju da je Toni Kukoč potpisao hipotekarne dokumente u Luganu, u Švajcarskoj, u decembru 2006 gdoine. Međutim, Kukoč u to vrijeme nije bio u Švajcarskoj i nikada nije potpisao dokumente", navodi se u tužbi.

Hipoteka na hotel je oko 7,5 miliona dolara, a Kukoč ih tereti da su mu u preko više od 300 transakcija ukrali ukupno 11 miliona.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније