Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

M.M. [ Beta ]

28. 08. 2022. 21:30 >> 21:30
2

SAČUVALI ŠANSE ZA PLASMAN

Košarkaši Srbije u gostima pobijedili Tursku

Košarkaši Srbije pobijedili su večeras u gostima Tursku sa 79:72 (26:11, 21:17, 18:27, 14:17), u meču šestog kola Frupe I treće runde kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Najbolji kod Srbije bio je Nikola Jokić sa 24 poena i deset skokova, a pratili su ga Marko Gudurić i Nikola Kalinić sa po 14 poena. Vladimir Lučić je zabilježio 11 poena i, četiri skoka i tri asistencije.

Kod Turske su se izdvojili Čedi Osman sa 22, Furkan Korkmaz sa 18 i Alperen Šengun sa 17 poena.

Srbija je bolje ušla u meč, i prvenstveno zahvaljujući dobroj roli Jokića, na prvu pauzu je otišla sa 15 poena prednosti.

U drugoj dionici, naši košarkaši su u nekoliko navrata uspjeli da zaustave nalet Turske, i nisu dozvolili protivniku da se spušti na jednocifrenu razliku. Nikola Kalinić je pogodio trojku sa više od pola terena u posljednjoj sekundi prvog poluvremena, i Srbija je na odmor otišla sa 19 poena prednosti 47:28.

Najbolji kod Srbije u prvom poluvremenu bio je Nikola Jokić sa 19 poena, a pratio ga je Vladimir Lučić sa devet. Kod Turske su se izdvojili Alperen Šengun sa 11 i Furkan Korkmaz sa devet.

Turska je mnogo bolje zaigrala u drugom poluvremenu, i polovinom treće četvrtine uspjela je serijom od 12:0 da smanji prednost na sedam poena. Srbija je uspjela da zaustavi nalet Turske i u posljednju dionicu se ušlo sa dvocifrenom prednošću za našu selekciju 65:55.

Turska je bolje ušla i u poslednju dionicu, i na nešto više od tri minuta pre kraja uspjela da stigne do izjednačenja. Nakon tehničke greške Nikoli Kaliniću, Turska je vezala dva faula u napadu, a Srbija je trojkom Kalinića i poenima Gudurića sa linije slobodnih bacanja ponovo stigla do prednosti koju je sačuvala do kraja meča.

Srbija je zabilježila po tri pobede i poraza i zauzima četvrto mjesto u grupi, dok je Turska sa dvije pobjede i četiri poraza na petom mjestu.

U narednom kolu, Srbija će u novembru u gostima igrati protiv Velike Britanije, dok će Turska dočekati Belgiju.

Plasman na Svetsko prvenstvo obezbijediće tri najbolje plasirane selekcije iz grupe.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније