Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

27. 12. 2013. 09:04 >> 10:11

U SAD

LeBron Džejms sportista godine

Košarkaš Majami Hita LeBron Džejms dobio je prestižnu nagradu Asošiejted presa za najboljeg sportistu u 2013. godini.

Džejms je tek treći košarkaš, posle Majkla Džordana i Lerija Birda, koji je dobio ovu nagradu koja se dodjeljuje od daleke 1931. godine.

U izboru AP-a, MVP NBA lige pobijedio je kvorterbeka Denver Bronkosa Pejtona Meninga i NASKAR zvijezdu Džimija Džonsona.

Među ranijim dobitnicima priznanja AP Sportista godine bili su Džo Luis, Džesi Ovens, Muhamed Ali, Karl Luis, Džo Montana, Tajger Vuds i Majkl Felps. 


"Jurim nešto što je više od mene kao košarkaša. Vjerujem da je moj poziv mnogo veći od toga da sam samo košarkaš. Mogu da inspirišem ljude. Mladi su mi veoma važni. Ako mogu da postignem da budem uzor djeci, da budem lider, superheroj, te stvari mi mnogo znače. Mislim da sam stvoren za to. Ovdje sam zbog ljubavi prema košarci, ali mislim da to nije najveća uloga kojo mogu da imam", rekao je LeBron Džejms za AP. 

Džejms je u protekloj godini izabran za MVP-ja NBA, osvojio je svoju drugu titulu i oženio se. Majami Hit je u međuvremenu od 98 utakmica pobijedio na 78. 

Za najbolju sportistkinju godine u istom izboru prije nekoliko dana je proglašena Serena Vilijams.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније