Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

26. 12. 2013. 21:31 >> 21:31

IZBOR KSCG

Popović i Turčinović ponovo najbolji

Član Budućnost Volija Aleksa Popović i Biljana Turčinović iz nikšićkog Rolinga najbolji su crnogorski košarkaši u 2013. godini, u tradicionalnom izboru Košarkaškog saveza Crne Gore (KSCG). Popović i Turčinović bili su laureati i prošle godine.

Popović, koji je sa crnogorskom reprezentacijom igrao na Evropskom prvenstvu u Sloveniji, a u dresu Budućnosti četvrtfinale Eurokupa, kazao je da će mu nagrada biti podstrek.

"Velika mi je čast što sam opet izabran za košarkaša godine. Hvala saigračima i trenerima u klubu i reprezentaciji, jer bez njih ne bi mogao da dođem do priznanja. Nadam se da ću igrama u Budućnosti i reprezentaciji opravdati priznanje", istakao je Popović.

Turčinović je kazala da je čast ponovo biti među najboljima na crnogorskoj košarkaškoj sceni.

“Čast mi je ponovo biti među najboljima. Hvala treneru i mom klubu, bez njih ne bi ponovo dobila priznanje", rekla je Turčinović.

Najbolji crnogorski košarkaši u inostranstvu su Bojan i Jelena Dubljević.

Član španske Valensije zbog obaveza u klubu nije mogao da priszustvuje dodjeli priznanja.

Najbolja crnogorska košarkašica u inostranstvu zahvalila se svima koji su glasali za nju i omogućili joj da dobije priznanje.

"Priznanje je još veća obaveza za mene da još bolje igram i opravdam ga. Nadam se da će 2014. biti uspješnija nego 2013. godina. Ostaje žal za EP, ali vjerujem da ćemo u narednoj godini popraviti neke stvari i napraviti korak naprijed”, kazala je Dubljević.

Za najbolje mlade košarkaše proglašeni su član Lovćena Mašan Vrbica i Božica Mujović iz Budućnost Volkano.

Mladi reprezentativac zahvalio se svima koji su bili uz njega i pomogli mu da dobije priznanje.

“Hvala svima koji su glasali za mene, koji su od početka bili uz mene i bili mi podrška. Hvala saigračima i stručnom štabu Lovćena, bez kojih bi teško ovo ostvario. Bitno mi je ovo priznanje i biće mi veliki podstrek za još bolji rad”, rekao je Vrbica.

Talentovana Mujović kazala je da nagradu doživljava kao još jednu pobjedu svog tima.

“Nagrada je za mene velika čast, doživljam je kao još jednu pobjedu moje ekipe. Bez saigračica i stručnog štaba ne bi je zaslužila", kazala je Mujović.

Selektoru muške juniorske reprezentaciji Dragan Radović, pripalo je priznanje Goran Bojanić, koje se dodjeljuje za najboljeg trenera.

“Čast mi je i zadovoljstvo što sam dobio priznanje. Veliki rad u klubu i juniorskoj reprezentaciji donio mi je priznanje. Počastvovan sam time, momcima u klubu i reprezentaciji hvala na velikom doprinosu. Veliku zahvalsnost i KSCG. Ogroman podstrek za još bolji rad i još bolje rezultate”, kazao je Radović.

Predsjednik KSCG Milo Đukanović kazao je da su seniorske reprezentacije ostvarile dobre rezultate, iako nijesu ispunile očekivanja šire košarkaške javnosti.

"Muška seniorska reprezentacija ostavila je dobar utisak, neuporedivo bolji nego na debitantskom nastupu u Litvaniji. Vjerujem da nam je reprezentacija u Sloveniji svima ispunila srca, prije svega odnosom svakog reprezentativca prema nacionalnom dresu. Nijesu do kraja u rezultatskom smislu ispunili očekivanja najšire košarkaške javnosti, koja je vođena željama, ali ne i realnim analizama", rekao je Đukanović.

On je istakao da je ostvareni rezultat na EP u Sloveniji blizu onogo što je realni raspored snaga na košarkaškoj mapi Evrope.

"Još više razloga imamo da budemo zadovoljni onim što su postigle košarkašice, ponovile plasman u drugu fazu i to je zapažen rezultat. Postoje oni koji su željeli više, ali uvijek želim da opomenem i sebe i druge da je malo disciplina ne samo u sportu, nego i u životu, u kojim se Crna Gora može naći u tako uzanom krugu prestižnih kao u ženskoj košarci", rekao je Đukanović.

On je pohvalio rezultat juniorske i mlade selekcije, navodeći da je rezultat kadetske selekcije opomena da treba nastaviti sa još boljim radom.

Predsjedništvo Košarkaškog saveza Crne Gore ranije danas usvojilo je plan i program rada sa finansijskim planom za 2014. godinu.

(Mina)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније