Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

01. 12. 2013. 13:25 >> 13:30

KVALIFIKACIJE ZA EP

"Crvene" u grupi sa Ukrajinom, Finskom i Njemačkom

Ženska seniorska košarkaška reprezentacija Crne Gore u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo igraće u D grupi sa Ukrajinom, Njemačkom i Finskom, odlučeno je danas žrijebom u Minhenu.

Šampionat će biti odigran 2015. godine u Mađarskoj i Rumuniji.

U grupi A igraće Poljska, Slovačka, Slovenija i Luksemburg, rivali u B grupi biće Litvanija, Velika Britanija, Belgija i Makedonija, dok su u C grupu svrstani Letonija, Italija, Estonija i Portugal.

Voljom žrijeba u E grupi igraće Rusija, Švedska i Holandija, a u F grupi Bugarska, Hrvatska i Izrael.

Plasman na šampionat izboriće šest prvoplasiranih i pet najboljih drugoplasiranih selekcija.

Termini kvalifikacionih mečeva su 8, 11, 15, 18, 22. i 25. jun naredne godine.

Plasman na Evropsko prvenstvo obezbijedili su Mađarska i Rumunija kao domaćini, odnosno Grčka, Španija, Francuska, Srbija, Bjelorusija i Češka na osnovu rezultata sa prošlog šampionata.


Težak žrijeb za mladu i juniorsku reprezentaciju


Žrijebom u Minhenu određene su i grupe za šampionate Evrope u mlađim kategorijama.

Mlada košarkaška reprezentacija Crne Gore na Evropskom prvenstvu u Grčkoj igraće u C grupi, sa Hrvatskom, Italijom, Turskom i Češkom.

Šampionat A divizije biće odigran od 8. do 20. jula na Kritu.

Crnogorska selekcija na prošlom šampionatu u Estoniji osvojila je osmo mjesto.

Juniori će na Evropskom prvenstvu A divizije u turskoj Konji, od 24. jula do 3. avgusta, igrati u D grupi sa Srbijom, Španijom i Rusijom.

Juniorska selekcija je ove godine trijumfalno završila nastup na B prvenstvu Evrope u Makedoniji i izborila plasman među najbolje evropske reprezentacije u toj kategoriji.

Muška kadetska reprezentacija na B prvenstvu Evrope, od 20. do 30. avgusta u Strumici, igraće u D grupi sa Švedskom, Austrijom, Švajcarskom, Portugalom i Albanijom.

Ženska juniorska selekcija na B prvenstvu Evrope, koje će 17. do 27. jula biti odigrano u Rumuniji, igraće u D grupi sa Ukrajinom, Mađarskom i Rumunijom.

(Mina)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније