Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Objavio: O.Z. ]

16. 03. 2018. 10:10   >>  10:08 4

NOVI PORAZ KAVSA

Tripl-dabl Jokića, odlična partija Šarića

Denver je ostvario veliku pobjedu na svom parketu protiv Detroita 120:113, a utakmicu je obilježio Nikola Jokić osmim tripl-dablom ove sezone.

I ako su imali i 26 poena razlike krajem treće četvrtine, Pistonsi su serijom 27:6 došli na samo pet poena minusa. Ipak, uspjeli su domaći da izdrže ovaj nalet i zabilježe bitan trijumf u borbi za plej-of, piše Sport klub.

Jokić je do tripl dabla, osmog u sezoni, došao tek u posljednjoj četvrtini. Meč je završio sa 23 poena, 12 skokova, 10 asistencija i po tri ukradene lopte i blokade. Na drugoj strani Blejk Grifin postigao je 26, dok je Andre Dramond zabilježio 21 poen uz 17 skokova.

Denver je sada deveti na Zapadu sa 38-31 i imaju pobjedu više, ali i poraz više od Klipersa, dok im osmoplasirana Juta, poslije ubedljivog trijumfa nad Finiksom 116:88 bježi jednu pobjedu. Detroit je deveti, ali na Istoku sa 30-38 i zaostaju za osmim Majamijem čak šest pobjeda.

Filadelfija je ostvarila izuzetno važnu pobjedu na gostovanju Njujork Niksima u Medison Skver Gardenu 118:110 fenomenalnom partijom u četvrtoj četvrtini, uz ogroman doprinos Darija Šarića.

Niksi većim dio meča bili u prednosti, u posljednjih pet minuta imali su 104:98, a onda je uslijedila serija Filadelfije, predvođena u prvom redu Darijom Šarićem. Hrvatski internacionalac je sa šest poena dao odlučujući doprinos seriji 15-2 i prelamanju rezultata u korist gostiju.

Šarić je meč završio sa 21 poenom i 12 skokova.

Najefikasniji kod pobjednika bio je Džoel Embis sa 29 poena uz 10 skokova, a Ben Simons imao je novi tripl dabl učinak od 13 poena, 12 asistencija i 10 skokova. Na drugoj strani Majkl Bizli imao je 24 poena, 13 skokova i sedam asistencija.

Filadelfija je šesta na Istoku sa 37-30 i ima sedam pobjeda više od Detroita, koji je prvi ispod plej-of crte 15 utakmica prije kraja ligaškog dijela. Njujork je 11. na Istoku sa 24-45.

Košarkaši Portlanda pobijedili su Klivlend sa 113:105, u jutros odigranom meču NBA lige. Kavsi su tim porazom ugrozili četvrto mjesto na Istoku i prednost domaćeg terena.

Domaćin nošen sjajnim tandemom Lilard-Mekolum u drugoj četvrtini je donio solidnu prednost svom timu i gostima nije pružio ni najmanju priliku da se vrate u meč. Na kraju su Lilard i Mekolum meč završili sa po 24, odnosno 29 poena. Moris Harkls postigao je 17, a Jusuf Nurkić sedam, ali je zabležio i 10 skokova. Kod gostiju jedino je Lebron Džejms bio raspoložen za igru, sa 35 poena, 14 skokova i šest asistencija.

Hjuston je ostao lider zahvaljujući novoj pobjedi, ovog puta nad Klipersima 101:96, koje ovaj poraz dodatno udaljava od doigravanja.

Kod pobjednika Džejms Harden je zabilježio 24 poena, sedam asistencija i pet skokova, dok je Klint Kapela imao 19 poena, 12 skokova i čak šest blokada. Na drugoj strani Tobajas Heris imao je 29 poena, Ostin Rivers 20, Diandre Džordan 18 skokova, dok je Miloš Teodosić za 20 minuta zabilježio svega tri poena, uz jednu pogođenu trojku iz dva pokušaja, četiri asistencije, po ukradenu loptu i blokadu i dva skoka.

Hjuston je lider Zapada sa skorom 54-14, dvije pobjede više od Golden Stejt Voriorsa, dok su Klipersi deveti sa 37-30, pobjedom manje u odnosu na Jutu Džez.

Ostali rezultati:

Indijana - Toronto 99:106
Atlanta - Šarlot 117:129
Memfis - Čikago 110:111
San Antonio - Nju Orleans 98:93

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније