Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Beta ]

05. 01. 2018. 21:19 >> 23:14
1

POBJEDE FENERA I REALA

Zvezda bolja od Žalgirisa, Davidovac heroj

Košarkaši Crvene zvezde pobijedili su večeras u Beogradu litvanski Žalgiris sa 77:65 (16:18, 17:13, 15:14, 29:20), u utakmici 16. kola Evrolige i ostvarili drugu uzastopnu pobjedu.

Zvezdu su predvodili Tejlor Ročesti sa 16 poena, četiri skoka i 10 asistencija i Dejan Davidovac sa 13 poena, od kojih tri odlučujuće "trojke" iz tri pokušaja. Dilan Enis dodao je 12, a Nemanja Dangubić devet poena i pet skokova.

Kevin Pangos bio je najefikasniji u ekipi Žalgirisa sa 19 poena i sedam skokova, a Paulijus Jankunas postigao je 10 poena. Eron Vajt dodao je devet poena i šest skokova.

Prvo poluvrijeme donijelo je konfuznu igru na obje strane i izuzetno loš procenat šuta za dva poena. Zvezda je poslije 20 minuta igre imala samo tri pogođena šuta za dva iz 17 pokušaja, ali je ipak imala prednost od 33:31, do koje je uglavnom došla s linije za slobodna bacanja.

Jedini raspoložen u crveno-bijelom dresu bio je Tejlor Ročesti sa 10 poena, dok je s druge strane Žalgiris predvodio Kevin Pangos s istim učinkom.

Crveno-bijeli su u drugom poluvremenu zaigrali znatno čvršće u odbrani, što je igračima Žalgirisa otežalo posao. Crveno-bijeli su na dva minuta do kraja treće četvrtine došli, do tada najveće prednosti, od devet poena, ali je ekipa iz Kaunasa uspjela da se vrati na početku posljednje dionice, 50:50.

Ekipa Dušana Alimpijevića je ipak u posljednjoj dionici uspjela da slomi otpor rivala, a ka trijumfu ju je povukao Dejan Davidovac sa tri vezane "trojke" kojim su crveno-bijeli prvi put na utakmici došli do dvocifrene prednosti.

Žalgiris u završnici nije imao snage za preokret, pa je tako pretrpio prvi poraz poslije pet uzastopnih trijumfa.

Zvezda sada ima sedam pobjeda i devet poraza, a Žalgiris ima 10 pobjeda i šest poraza.

Košarkaši Real Madrida pobijedili su na svom terenu Makabi iz Tel Aviva sa 93:81.

Svi košarkaši Reala upisali su se me]u strijelce a najefikasniji je bio Felipe Rejes sa 14 poena i pet skokova. Fakundo Kampaco postigao je 13, a Luka Dončić 11 poena.

Pjer Džekson bio je najbolji u Makabiju sa 29 poena, šest skokova i pet asistencija.

Real ima 10 pobjeda i šest poraza, a Makabi skor od osam pobjeda i osam poraza.

Košarkaši Olimpijakosa pobijedili su u Atini Milano sa 87:80.

Olimpijakos su predvodili Kostas Papanikolau sa 15 poena i sedam skokova, Kajl Viltjer sa 15 poena i Vasilis Spanulis sa 14 poena i sedam asistencija.

U italijanskom timu najefikasniji je bio Endru Gaudlok sa 20 poena, a Kurtis Džerels postigao je 15.

Olimpijakos sada ima 12 pobjeda i četiri poraza, a Milano, koji je pretrpio treći vezani poraz, ima četiri pobjede i 12 poraza.

Košarkaši Fenerbahčea pobijedili su večeras na svom terenu u Istanbulu špansku Baskoniju sa 79:74.

Evropskog prvaka su predvodili srpski košarkaš Marko Gudurić sa 18 poena i Bred Vonamejker sa 16 poena, šest skokova i četiri asistencije. Džejson Tompson postigao je 12 poena, uz 10 skokova i četiri asistencije, dok su Jan Veseli i Nikolo Meli dodali po devet poena.

U ekipi Baskonije najefikasniji je bio Tornike Šengelija sa 15 poena i šest skokova, Johanes Vojtman postigao je 11 uz pet skokova, a Janis Tima i Met Džening po 10 poena.

Ekipa Željka Obradovića je prekinula niz od dva poraza i sada ima skor od 10 pobjeda i šest poraza. Baskonija ima sedam pobjeda i devet poraza.

Košarkaši Himkija pobijedili su na gostovanju u Njemačkoj Bamberg sa 74:70.

Aleksej Šved predvodio je ruski tim sa 28 poena i šest asistencija. Dobru partiju prikazao je Malkolm Tomas sa 16 poena, sedam skokova i četiri ukradene lopte, dok je Tejlor Hanikat dodao 10 poena i pet skokova.

U njemačkom timu Dorel Rajt bio je najefikasniji sa 20 poena i 10 skokova.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније