Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Objavio: P.R.

29. 12. 2017. 12:42 >> 12:09

KAO NEKADA

Budućnost u društvu kojem pripada

Košarka je sport takvog takmičarskog ritma da se stvari lako zaboravljaju, a za kompletnu crnogorsku i širu sportsku javnost, Budućnost Voli bila je autsajder na početku oktobra kada je startovao Evrokup.

U evropskom takmičenju, sa pet pobjeda i pet poraza u kojima je bez izuzetka pružena dobra igra, mladi tim Aleksandra Džikića izdigao se na nivo prepoznatljivosti u kontinentalnoj košarci. Izuzetno bitno, važnu ulogu, često i nosilaca igre, imali su crnogorski igrači. Tako je Lietkabelis u srijedu u ključnom meču za prolaz ,,slomljen u drugoj četvrtini, kada su sigurnost pod obručem donijeli nerijetko potcjenjivani domaći igrači, mladi Zoran i Danilo Nikolić.

Dijelili odgovornost

Ekipa je našla kvalitet i način da riješi probleme sa povredama, nadomjesti izostanak bitnih igrača (centar Barović, u dugoj fazi takmičenja i kapiten Šehović) čak i bolje od rivala sa značajno širom rotacijom i budžetom koji može da priušti evroligaške sastave.

Konačno, osjećaj koji se nosi u drugu fazu Evrokupa je da je svako u ekipi imao važnu ulogu koju je opravdao, od organizatora i nosioca igre Gordića do mladog Starovlaha, koji je koristio dragocjene minute. Među njima je i centar Kajl Lendri, Kanađanin čiji je učinak mnogo širi od statističkog. Njegovo prisustvo na terenu, iskustvo i karakter, takvi su da saigače čine boljima.

“Odradili smo izuzetan posao. Protiv Lietkabelisa nije valjao samo početak, rival je bio motivisan, mi malo u grču i bez energije. Kada smo ušli u ritam, sve je funkcionisalo perfektno u dugoj fazi meča. Sveli smo takvog rivala na izuzetno mali broj poena i zato moramo biti zadovoljni”, rekao je Lendri za Arenu.

Razlozi za ponos

Šta može ovakva Budućnost Voli da uradi u drugoj fazi Evrokupa? Rivali su moćna Lokomotiva, te Cedevita i Trento protiv kojih se realno može očekivati makar neizvjesna borba…

“Kao i u ovoj prethodnoj grupnoj fazi, tu smo da dokažemo da svim favoritima možemo zagorčati život. Bili smo blizu i pobjeda nad Lietkabelisom i Bajernom u gostima. Pokazali smo kvalitet, sazrijevali i rasli tokom grupne faze. Zaista imamo na šta da budemo ponosni”, rekao je Lendri.

Jasno je, kanadski as koji je godinama ,,gazdovao u ruskom Zenitu je zadovoljan u Podgorici, dolazak u Džikićev tim je pun pogodak.

“Imamo sjajnu atmosferu, radimo naporno i nastavljamo na kursu koji smo zacrtali. Svaki novi evropski meč je kao poklon za nas, uživamo i na treninzima i u radu. Neka nas još povrede malo zaobiđu, to je sve što možemo poželjeti”, rekao je Lendri.

Klub će nakon Nove godine dovesti jedno pojačanje na centarskim pozicijama i tako nadomjestiti izostanak Barovića. Rok za dovođenje igrača je 19. januar, do tada ćemo već imati jasnu sliku koliko Budućnost Voli može u još kvalitetnijoj evropskoj konkurenciji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније