Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

25. 06. 2013. 11:22 >> 11:22

NBA

Brajan Šo novi trener Denvera

Bivši igrač „Lejkersa“ Brajan Šo novi je trener Denver „Nagetsa“, što mu je prvi angažman na poziciji glavnog trenera, nakon osam godina u američkoj profesionalnoj ligi koje je proveo radeći kao asistent.

Šo će na klupi tima iz Kolorada zamijeniti Džordža Karla, koji je prošle sezone zvanično bio najbolji trener lige.

„Veoma sam zahvalan na prilici i povjerenju koje su mi ukazali predsjednik i direktor kluba. Spreman sam na izazove“, izjavio je Šo.

Nekadašnji 24. pik na draftu trenersku karijeru je započeo kao pomoćnik Fila Džeksona u „Lejkersima“, gdje je i završio igračku karijeru 2003. pa je novinare zanimalo koliko uticaja filozofija „Zen mastera“ ima na njegovo shvatanje košarke.

„Redovno sam u kontaktu sa Džeksonom i cijenim svaki njegov savjet. On me je naučio da budem iskren prema sebi i vjerujem svojim instinktima. Mnogo sam naučio od njega. Lijepo je biti u mogućnosti da se posavjetuješ sa nekim ko ima toliko iskustvo“, dodao je Šo, koji sa „Lejkersima“ ima pet titula, tri kao igrač i dvije kao pomoćnik u stručnom štabu.

Jedna od stvari koju ipak neće preuzeti od svog mentora je napad iz „trougla“.

„Od 14 godina igranja, samo posljednje četri igrao sam u „trouglu“. Tokom karijere radio sam u mnogo sistema pa ću gledati da i u Denver donesem nešto svoje“, zaključio je Šo.

Na klupi „Nagetsa“, Šo dolazi kao zamjena Džordža Karla, koji je u prošloj sezoni tim predvodio do 57 pobjeda u regularnom dijelu sezone, ali ga je eliminacija u prvom kolu plej-ofa koštala posla. Brajan Šo je ranije ovog mjeseca dovođen u vezu sa Los Anđeles „Klipersima“ i Bruklin „Netsima“.

(sportal.rs)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније