Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Mina [ Objavio: O.Z. ]

01. 06. 2017. 17:11 >> 17:11

U SAN MARINU

Tanjević: Ispunjen samo jedan cilj

Košarkaška reprezentacija Crne Gore u San Marinu ispuniće jedan od dva zacrtana cilja uoči Igara malih zemalja Evrope, kazao je selektor Bogdan Tanjević.

On je rekao da je osnovni cilj da se igračima rođenim 1996. godine, koji nemaju minutažu i ne igraju na svojim pozicijama u klubovima, 

pruži prilika da u takmičarskim mečevima pokažu šta znaju.

"Došli sa prvim ciljem da što više vremenena igračima 1996. godište koji ne igraju dovoljno u svojim klubovima i ne igraju na onim pozicjima na kojima ih mi držimo. Želimo da im malo izvučemo sezonu. Neki od njih su presjedjeli, pa i malo trenirali. U svakom slučaju taj cilj je postignut, imaće još dvije utakmice da se naigraju, da dobiju samopouzdanja i napreduju na svojim pozicijima. Jedan od dva cilja biće ostvaren", kazao je Tanjević novinarima u San Marinu .

On je, upoređujući nastupe reprezentacijama na prošlim Igrama u Rejkjaviku i ovim u San Marinu, kazao da je ekipa koja sada nastupa slabija od prethodne, ali i jača od Luksemburga i Andore.

"Protiv Kipra imali smo problem igrajući protiv zone, sa malo šutera, forsirajući naša krila visoka po dva metra i šest centimetara, Aleksu Ilića i Emira Hadžibegovića i bez povrijeđenog Nemanje Vranješa. To je bio uzrok poraza", kazao je Tanjević.

On je, komentarišući gubitak zlatnog odličja, kazao da je Crna Gora na Igrama na Islandu prije dvije godine imala mnogo jaču, ozbiljniju i iskusniju ekipu.

"Zato smo rezutatski bili bolji. Sve ukupuno zadovoljan sam i sa ovim", kazao je Tanjević.

On je, odgovarajući na pitanje da li kao autoritet može uticati na crnogorske trenere da daju šansu mladim igračima, kazao da su treneri u svojim klubovima u obavezi da postižu rezultate.

"Najčešće vjeruju starijim i provjerenim igračima, vrlo često strancima, pa ne nađu vremena za to. Nemam šta koga da savjetujem, ko to sam ne zna i ne misli svojom glavom - nema tu nikakvog savjeta", rekao je Tanjević.

On je potvrdio da će Amerikanac sa crnogorskim pasošem Tajris Rajs doći na pripreme reprezentacije.

"Najavio je da će igrati, tačnije da će trenirati sa ekipom. Da vidimo u kakvom je stanju. Izgleda dosta motivisano, što je jako pozitivno", rekao je Tanjević.

Crnogorski selektor sa je da najvjerovatnije na pripreme neće pozvati američkog košarka Derik Nidama.

"On ostaje jedan od registrovanih igrača, ali ga vjerovatno neću zvati ovog ljeta na pripreme, nadajući se da će Rajs biti zdrav i u formi", rekao je Tanjević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније