Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Objavio: P.R.

15. 09. 2016. 10:53 >> 10:37
1

TANJEVIĆ PORUČIO

Odradili smo posao, a sada za prvo mjesto

Selektor košarkaške reprezentacije Crne Gore, Bogdan Tanjević izjavio je da je posao za plasman na Eurobasket obavljen, dodajući da je još ostala borba sa Gruzijom za prvo mjesto u grupi, koje donosi i bolju poziciju na žrijebu za Eurobasket.

Muška seniorska košarkaška reprezentacija Crne Gore pobijedila je sinoć u Baru selekciju Albanije 94:56, u utakmici petog kola F grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Crnogorska selekcija tim trijumfom, petim u grupi, kolo prije kraja kvalifikacija obezbijedila je plasman na šampionat koji će biti održan u Turskoj, Izraelu, Finskoj i Rumuniji. 

"Znao sam da će ekipa biti ozbiljna i u duelu protiv Albanije i da će imati respekt prema protivniku. Odradili smo posao i došli do pobjede kojom su izborili plasman na Evropsko prvenstvo. Sada nam ostaje duel protiv Gruzije u kojem želimo da još jednom savladamo glavnog konkurenta u grupi i mislim da je ekipa spremna da ispuni taj cilj. Očekujemo punu dvoranu u tom duelu, jer će to biti velika podrška i značajan impuls na putu do nove pobjede", kazao je Tanjević.

Izabranici selektora Bogdana Tanjevića dobili su i prvi međusobni duel protiv Albanije 86:47, a dva puta slavili su i protiv Slovačke 99:62 u Nitri i 97:65 u Podgorici. Derbi grupe u Gruziji u neizvjesnoj završnici "crveni" su dobili rezultatom 76:74.

Plejmejker "crvenih" Nikola Ivanović, koji je zbog povrede koju je doživio u Tirani propustio drugi međusobni duel protiv istog protivnika, poručuje da bi pobjeda protiv Gruzije bila kruna uspješnog ljeta.

"Svi smo veoma srećni zbog ispunjenog cilja i plasmana na Evropsko prvenstvo. Odigrali smo odlično sve mečeve u kvalifikacijama i bili na visokom nivou od prvog dana priprema. Čestitao bih svim igračima i ponosni smo na ostvareni rezultat. Okrećemo se posljednjem duelu u kvalifikacijama u kojoj želimo novu pobjedu koja bi bila kruna uspješnog ljeta. Ova ekipa ima potencijal da napravi nešto veliko i na Eurobasketu", zaključio je Ivanović.

Crna Gora u posljednjem kolu u subotu od 21 sat u Sportskom centru "Topolica" u Baru igraće protiv Gruzije za prvo mjesto u kvalifikacionoj grupi, koje donosi i bolju poziciju na žrijebu za Eurobasket koji je zakazan za 22. novembar u Istanbulu.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније