Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Beta, RTCG

20. 10. 2015. 14:43 >> 17:17

NAKON OLIMPIJSKIH IGARA

Legendarni "Kouč Kej" napušta klupu SAD-a

Čuveni američki košarkaški trener i selektor Sjedinjenih Američkih Država, Majk Kžiževski, napustiće tu funkciju poslije Olimpijskih igara 2016. godine u Rio de Žaneiru, saopšteno je danas u Los Anđelesu.

"Vrijeme je da krenem dalje", rekao je Kžiževski, poznat kao "trener Kej" (Coach K), za televiziju ESPN. Kžiževski je rekao da trenutno radi na "važnim odlukama" kao što je izbor igrača za Olimpijske igre.

Prema njegovim riječima, nakon Olimpijskih igara, američka košarka će morati da izabere "najboljeg trenera, bilo da je iz NBA lige ili s nekog univerziteta kako bi tim nastavio s pobjedama".

Kžiževski je selektor američke muške košarkaške reprezentacije od 2005. godine. Njegov tim sa zvijezdama NBA lige Lebronom Džejmsom i Kobijem Brajantom, osvojio je zlato na Igrama 2008. i 2012. godine. Nacionalni tim SAD-a predvodio je i do dva zlatna odličja na Svjetskim prvenstvima u Turskoj 2010. i Španiji četiri godine kasnije.

Na Mundobasketu u Japanu 2016. Amerikanci su osvojili bronzu, a u polufinalu poraženi su od Grčke, koja je potom u finalu izgubila od Gasolove Španije.

Kžiževski je poznat kao trener koji jednostavno zna kako se osvajaju trofeji, a ove godine je ponovo dokazao da je najbolji.

Djuk Blu Devilsi osvojili su svoj peti šampionski pehar u univerzitetskoj ligi (NCAA) i do svih pet odveo ih je američki selektor koji je novim uspjehom sa "Đavolima" sebe nezvanično ustoličio na kraljevski prijesto namijenjen najboljem koledž treneru svih vremena.

Kžiževski će napuniti 69 godina naredne godine, kada će pokušati da postane prvi košarkaški selektor s tri uzastopne zlatne medalje na Olimpijskim igrama.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније