Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

02. 04. 2013. 09:44 >> 09:46
4

LIGA ŠAMPIONA

Juve i Barsa u paklu Minhena i Pariza

Nakon pauze, zbog reprezentacija, Liga šampiona se vraća na scenu i to sa dva fenomenalna meča u najavi.

Bajern će dočekati lidera Serie A Juventus, u duelu timova koji su u izvarednoj formi i koji melju sve pred sobom u domaćim šampionatima.

Sa druge strane, prebogati Pari Sen Žermen će konačno moći da izmjeri svoju snagu i koliko mu još treba kvaliteta i iskustva da se približi evropskim velikanima. U "grad svjetlosti" stiže najbolji tim današnjice Barselona, koja ima samo jedan cilj - da stigne do Vemblija.

Ipak, trener Barselone Đordi Roura upozorava svoje igrače, na težinu zadatka, koja ih očekuje u Parizu.

"Ukoliko neko misli da će biti lako griješi. Uvijek je teško igrati u gostima, i sjutra neće biti drugačije", izjavio je Roura.

Početna postava Barselone još uvijek nije određena, a u prvih 11 bi mogao da zaigra i Teljo.

"Njegove vještine ga čine drugačijim od ostalih igrača. On je specijalista za igru po krilu. Izuzetno je koristan u našem sistemu igre", dodao je Roura.

Napadač i najbolji igrač PSŽ-a Zlatan Ibrahimović je uoči meča govorio o Leo Mesiju i njegove četiri uzastopne Zlatne lopte.

"On je najbolji igrač na svijetu. Osvojio je četiri Zlatne lopte. Ta nagrada treba da se nazove po njemu", izjavio je Ibrahimović i dodao:

"Ipak, ne znam da li je najbolji igrač svih vremena. Teško je to reći. Vidjećemo kada završi karijeru".

A zatim je prokometarisao šanse svog tima u sudaru sa Barselonom.

"Barselona je najbolji tim svih vremena. Mi ćemo pokušati da nađemo rješenje da ih zaustavimo. Daću sve od sebe, ali vidjećemo da li će to biti dovoljno. Zahvaljujući mojim saigračima igram dobro. Mi smo tim. Biti broj jedan nije uopšte tako važno", rekao je Ibrahimović.

Bajern je u subotu dao devet golova Hamburgu, ali je Liga šampiona mnogo ozbiljnije takmičenje, a Juventus opasan rival, spreman da kazni svaku grešku.

Vezista Bajerna Tomas Miler uoči prvog meča četvrtfinala Lige šampiona protiv Juventusa izjavio da je primarni prvi cilj Bavaraca da ne prime gol.

"Svi mi koji igramo u napadu moraćemo dosta posla da obavimo u odbrambenim zadacima kako bismo sačuvali svoj gol. Juventus je veoma opasnan tim. Nemaju igrača kao što je Mesi, ali su veoma snažan kolektiv. Ubijeđen sam da možemo da pobijedimo, ali moramo da odigramo sa 100% svojih mogućnosti", rekao je Miler.

Juventus pun samopouzdanja dolazi u Minhen, a golman "Stare dame" Đanluiđi Bufon smatra da bi odbrana i neka majstorija Pirla u napadu mogli da približe Konteov tim polufinalu.

"Imamo sjajnu odbranu koja je često potcijenjena. Oni su najbolja trojica defanzivaca sa kojima sam ja igrao. Konte je napravio sjajnu odbranu u timu, i svakom od njih pronašao pravu ulogu. U klubu su imali fantastičan osjećaj kada su doveli Pirla. Igrao sam sa mnogo dobrih igrača, ali on se izdvaja", rekao je Bufon.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније