Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

03. 04. 2024. 20:23 >> 14:05
Čitaj mi:

MERIDIANBET 1. CFL (28. KOLO)

Maraši obilježili kolo: Aleksa šokirao Budućnost, Luka postigao dva evrogola

Novi preokret na tabeli Meridianbet 1. CFL lige nakon što je Budućnost poražena na svom terenu od ekipe Mladosti sa 1:2, a Dečić je slavio u gostima protiv Jedinstva sa 0:2.

Efikasnost, rezultatski preokreti, atraktivni golovi, sve što bi trebalo da privuče publiku i najavi neke bolje dane za naš fudbal.

Već u prva dva meča vidjeli smo osam golova.

Najefikasnije je bilo u Tivtu gdje je Arsenal savladao Rudar sa 4:2. Poveli su gosti pogotkom Bulatovića na pas Apije sa ivice šesnaesterca.

Samo par minuta kasnije uzvratio je Luka Maraš prelijepim golom, kada je u šesnaesetcu gostiju lobom preko glave pogodio mrežu Radanovića.

Arsenal je do preokreta doveo Kordić koji je efektno glavom zatresao mrežu gostiju na pas Merdovića.

Tivćani do trećeg gola dolaze ponovo preko Maraša koji se prvo "lažnjakom" oslobodio čuvara a onda precizno šutirao pod prečku.

U drugom poluvremenu Rudar je bio ofanzivniji, a takav pristup im se isplatio u 75. minutu kada je sa bijele tačke pogodio Apija.

Upravo je nad fudbalerom Gane napravljen prekršaj, a on je suprotno fudbalskoj sujevjerju preuzeo odgovornost i pogodio.

Još ofanzivnije je krenuo Rudar nakon tog gola u nadi za izjednačenjem, ali to je ostavilo dosta prostora za kontre domaćih, što je Arsneal iskoristio u sudijskoj nadoknadi. Mladi 19-godišnji Nikola Milić je pogodio iz drugog pokušaja i stavio tačku na meč u Tivtu.

U istom termnu Dečić je rutinski savladao Jedinstvo u Bijelom Polju.

Bojan Matić pokazuje da je jedno od najboljih pojačanja u domaćem prvenstvu. Od kada je stigao u ekipu iz Tuza već sedam puta je pogodio mreže protivnika, a većina golova, baš kao i danas bili su glavom.

U drugom poluvremenu, odmah na samom startu Dečić je udvostručio prednost. Oliver Šarkić je poslao sjajan pas, a 20-godišnji Andrej Bajović je odlično reagovao i pogodio mrežu domaćih.

Do kraja meča su mreže mirovale, a Tuzani su bar do meča Budućnost-Mladost preuzeli vrh tabele (ispostaviće se da će nakon 28. kola i da ostanu).

Lijep fudbal i lijepi golovi viđeni si i u Nikšiću gdje je Sutjeska slavila protiv Jezera sa 2:1.

Prvo je Anto Babić sjajano reagovao nakon kornera Vučića, a onda su Kalezić i Pajović dva puta odigrali dupli pas za drugi gol.

Najljepši detalj na meču je ipak spektakularni pogodak Marka Šimuna iz slobodnog udarca u 72. minutu.

U Baru domaći Mornar je nastavio prije svega sa sjajnom defanzivom. Ponovo su Barani sačuvali svoju mrežu a za tri boda se pobrinuo novopečeni reprezentativac Demir Škrijelj koji je efektnim udarcem sa ivice šensasterca donio novu pobjedu svom timu.

I na kraju meč pod Goricom, i utakmica koja je izgledala da će da ide u totalno drugom pravcu.

Prvo je Ivanović već u drugom minutu pogodio gol Suada Ličine, ali je kasnije poništen zbog ofsajda.

Isti fudbaler je samo dva minuta kasnije na jednu dubinsku loptu glavom spustio za Đorđa Despotovića koji je efektno lijevom nogom zatresao mrežu Suada Ličine.

Međutim tada na scenu stupa Aleksa Maraš koji je preokrenuo rezultat do kraja poluvremena.

Prvi gol već nakon pet minuta od gola Despotovića kada je prvi put Pavličić uspio da mu odbrani, ali iz drugog puta 22-godšnjak je bio precizan.

U 31. minutu bio je jači u duelu sa Tomaševićem i rutinski je pogodio mrežu za šok na Gradskom stadionu.

Probala je Budućnost ofanzivom, pogotovo u drugom poluvremenu, ali napadi "plavo bijelih" su bili često bezidejni.

RASPORED 28. KOLA

Jedinstvo Franca - Dečić AdmiralBet 0:2 (Matić 11, Bajović 46)

 Arsenal - Rudar 4:2 (Maraš 26, 43, Kordić 31, Milić 90+3 – Bulatović 22, Apija 75(p))

Sutjeska Meridianbet - Jezero 2:1 (Babić 12, Kalezić 24 - Šimun 72)

Mornar - Petrovac 1:0 (Škrijelj 53)

Budućnost - Mladost Lob.bet 1:2 (Despotović 4 - Maraš 9, 31)

 

LIVE BLOG

19:18

Završen je meč pod Goricom. Budućnost je izgubila od Mladosti 1:2 i tako prepustila prvo mjesto Dečiću.

Опширније

19:09

Novi reprezentativac Crne Gore, Demir Škrijelj nastavio je trend 28. kola sa lijepim golovima. Fudbaler Mornara je nakon duplog pasa pogodio sa ivice šesnaesterca.

Опширније

18:52

Aleksa Maraš drugi put pogađa pod Goricom u preokretu ekipe iz Donje Gorice. Napadač Mladosti se dobro zagradio i pogodio za vođstvo svog tima

Опширније

18:41

Ekspresan odgovor Mladosti. Aleksa Maraš je lansiran u kontri, prvi njegov pokušaj je odbranio Pavličić, ali iz popravog 22-godišnji napadač ekipe iz Donje Gorice pogađa deseti put ove sezone.

Опширније

18:34

Vodi Budućnost od 5. minuta. Prvo je u 3. minutu poništen gol Ivanovića zbog ofsajda. Samo dva minuta kasnije jednu dubinsku loptu je Ivanović spustio Despotoviću, a napadač "plavo-bijelih" je efektno lijevom nogom pogodio mrežu gostiju.

Опширније

17:34

Jezero je smanjilo spektakularnim pogotkom Marka Šimuna iz slobodnog udarca u 72. minutu.

Опширније

17:20

Sutjeska vodi sa 2:0 nakon prelijepe akcije Kalezića i Pajovića. Dva dupla pasa igrača nikšićke ekipe i Kalezić je pogodio za 2:0.

Опширније

16:54

Vodi Sutjeska u Nikšiću protiv Jezera sa 1:0 od 12. minuta. Vučić je izveo korner sa desne strane a Anto Babić je sjajno reagovao i pogodio mrežu Kastratovića.

Опширније

16:53

Završeni su mečevi u Tivtu i Bijelom Polju. Arsenal je slavio protiv Rudara sa 4:2, dok je Dečić pobjedio na gostovanju Jedistvu 0:2 i na kratko preuzeo čelo tabele.

Опширније

16:39

Krenuli su gosti u Tivtu na sve ili ništa, što je ostavilo prostor za kontre domaćih. Iz jedne takve prilike pogodio je 19-godišnji Nikola Milić.

On je na pas Nikača prvo desnom pucao pravo u golmana Radanovića, lopta mu se vratila na lijevu nogu i ovog puta je bio precizan.

Опширније

16:36

Smanjio je Rudar sa bijele tačke. Bizmark Apija je fauliran u šesnaestercu domaćih, i suprotno fudbalskoj mantri da igrač nad kojim je napravljen penal ne bi trebalo da ga izvede, fudbaler iz Gane je preuzeo odgovornost i pogodio. 

Опширније

15:57

Sam početak drugog poluvremena i Dečić je duplirao prednost u Bijelom Polju. U 46. minutu sjajna lopta Šarkića za Andreja Bajovića koji je dobro regovao i pogodio za 0:2.

Опширније

15:49

Nakon 45 minuta gledamo dobar fudbal u prve dvije utakmice 28. kola 1. CFL Meridianbet lige.

Fudbaler koji je obilježio do sada kolo je vezni fudbaler Arsenala Luka Maraš. Bivši fudbaler Boklja i Podgorice je postigao dva spektakularna gola u preokretu Arsenala nad Rudarom 3:1.

Pljevljaci su takođe poveli lijepim golom Bulatovića koji je iskoristio pas Apije i pogodio sa ivice šesnaesterca. Uzvratili su domaći odmah, preko Maraša koji se prvo sjajno snašao u šesnaesetcu gostiju i lobom preko glave pogodio mrežu Radanovića.

Potom je Kordić glavom zakucao loptu u mrežu na pas Merdovića, da bi Maraš ponovo u 41. minutu, prvo "prodao lažnjak", a onda precizno šutirao pod prečku.

U Bijelom Polju vode gosti iz Tuza, novim golom Bojana Matića. On je u 21. minutu sjajno glavom reagovao i savladao Joksimovića za svoj sedmi pogodak u sezoni, od kad je zimus pojačao Dečić.

Опширније

15:48

Kakva utakmica za Lazara Maraša. Drugi njegov evrogol za Arsenal na današnjem meču. Sjajna varka, pa šut pod prečku u 41. minutu za vođstvo Tivćana 3:1.

Опширније

15:41

Dečić je poveo u Bijelom Polju novim pogotkom sjajnog Bojana Matića u 21. minutu. To je njegov sedmi pogodak od kad je zimus pojačao ekipu Tuzana.

Опширније

15:40

Totalni preokret Arsenala donio je Kordić, sjajnim pogotkom glavom na pas Merdovića

 

Опширније

15:35

Arsenal je odmah uzvratio sjajnim pogotkom Maraša...

Опширније

15:34

Proradili su strijelci u prve dvije utakmice 28. kola. Četiri gola u pet minuta na obije utakmice. 

Sve je krenulo od gola Bulatovića koji je doveo Rudar do vođstva u Tivtu.  

 

Опширније

14:10

Pred devet kola odluke, Budućnost i Dečić imaju 50 bodova, sedam više od Sutjeske, osam od Jezera i Mornara...

Ključan bi mogao da bude duel u 30. kolu, kada će Tuzani biti domaćini aktuelnom šampionu, a ta utakmica će se najvjerovatnije igrati u utorak, 16. aprila.



Standings provided by Sofascore

Опширније

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније