Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta ]

09. 02. 2024. 14:58 >> 14:58
Čitaj mi:

HONG KONG

Organizatori nude navijačima povraćaj novca jer Mesi nije igrao

Organizatori prijateljske fudbalske utakmice u Hong Kongu, između ekipe domaće lige i Intera iz Majamija, saopštili su danas da će navijačima ponuditi povraćaj 50 odsto od cijene ulaznice, poslije višednevnih ljutih reakcija gledalaca i Vlade zbog toga što Lionel Mesi nije igrao.

Navijači u Hong Kongu zamjerili su to što je Mesi ostao na klupi svih 90 minuta u utakmici protiv lokalnog tima uz objašnjenje da je imao povredu prepone, dok je tri dana kasnije odigrao 30 minuta prijateljske utakmice u Tokiju.

U protekla dva dana mnogi navijači iz Kine su na društvenim mrežama izrazili razočaranje jer Mesi nije igrao, a kineski državni list Global Tajms objavio je uvodnik u kojem je ocijenjeno da je kontroverza oko fudbalske zvijezde "daleko prevazišla sferu sporta".

U objavi na Instagramu, lokalni organizator "Tatler Azija" se izvinio onima koji su bili razočarani utakmicom i rekao da je uznemiren "naizgled nedostatkom poštovanja prema publici".

Ponovili su da su zamolili upravu Intera iz Majamija da apeluje na Mesija da objasni gledaocima zašto nije igrao, pošto se saznalo da je ugovorom obavezan da odigra 45 minuta, osim u slučaju da je povrijeđen.

"Nije to uradio. Činjenica da je Mesi igrao 7. februara u Japanu čini se kao novi šamar", navodi se u saopštenju.

Organizator je naveo da je razgovorao sa Vladom o tome kako da se riješi problem i da će detalji o vraćanju novca biti objavljeni do sredine marta.

"Nećemo pobjeći od naše odgovornosti kao organizatora i zato će Tatler Azija svima koji su kupili karte preko zvaničnih kanala ponuditi povraćaj od 50 odsto", navodi se u saopštenju organizatora.

Ulaznice za utakmicu koštale su do 4.880 hongkonških dolara (624 američkih dolara). U svom saopštenju, organizatori su naveli da će refundirati 56 miliona hongkonških dolara (7,2 miliona američkih dolara), zbog čega će pretrpjeti gubitak od 43 miliona hongkonških dolara (5,5 miliona američkih dolara).

Prije planiranog povraćaja, njihov neto prihod iznosio je 13 miliona hongkonških dolara (1,7 miliona američkih dolara).

Mesi je na kineskoj društvenoj mreži Weibo naveo da mu je žao što zbog povrede nije igrao u Hong Kongu i da se nada da će se vratiti, ali i da će otići u kontinentalnu Kinu da igra i podijeli radost fudbala sa svojim navijačima.

Utakmicom u Japanu završena je globalna promotivna turneja Intera iz Majamija na kojoj je odigrao šest utakmica i pobijedio u jednoj, od El Salvadora do Dalasa, Saudijske Arabije, Hong Konga i Tokija.

Posljednju utakmicu pred početak sezone Inter će odigrati 16. februara na Floridi protiv Njuels old bojsa, ekipe u kojoj je Mesi kao dječak počeo da igra fudbal.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније