Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta ]

23. 01. 2024. 15:05 >> 15:06

ZBOG RASIZMA NAVIJAČA

Udineze kažnjen utakmicom bez publike

Italijanski fudbalski klub Udineze odigraće narednu utakmicu na domaćem terenu bez publike, pošto su njegovi navijači na rasnoj osnovi vrijeđali golmana Milana Menjana.

Uprava Serije A donijela je danas takvu odluku poslije velikog bijesa javnosti zbog incidenata u utakmici u Udinama, koju je Milan u subotu uveče dobio sa 3:2.

Navijači Udinezea su na rasnoj osnovi vrijeđali golmana Milana, a u dva navrata sa razglasa je pročitano upozorenje da se uvrede prekinu.

Sudija Lige Đerardo Mastrandrea naveo je da uprkos dva upozorenja na stadionu da navijači prestanu sa uvredama, nije bilo izvještaja da su se ostali navijači distancirali od rasističkih uvreda. Međutim, pošto je Udineze sarađivao sa nadležnima i brzo reagovao da pronađe odgovorne navijače, primijenjena je najblaža kazna.

Fudbaleri Udinezea igraće pred praznim tribinama protiv Monce 3. februara.

Menjan je zajedno sa saigračima napustio teren zbog uvreda na rasnoj osnovi, a utakmica je bila prekinuta na pet minuta.

Udineze je jednom navijaču doživotno zabranio ulazak na stadion zbog tih uvreda i obećao da će isto uraditi i za ostale "zle ljude", u jeku poziva nadležnih za strože kazne navijačima.

Menjan je dobio veliku podršku širom svijeta i pozvao nadležne da preduzmu ozbiljne akcije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније