Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta ]

22. 01. 2024. 18:53 >> 18:54

MENADŽER KLUBA NAJAVIO

Udineze će doživotno zabraniti ulaz na stadion navijačima koji su vrijeđali Menjana

Italijanski fudbalski klub Udineze će doživotno zabraniti ulaz navijačima koji su u subotu na utakmici vrijeđali golmana Milana Majka Manjana na rasnoj osnovi, rekao je danas generalni menadžer kluba Franko Kolavino.

Subotnja utakmica bila je prekinuta dva puta jer je nekolicina navijača Udinezea oponašala majmuna i time vrijeđala Manjana koji je sa saigračima napustio teren kada je to primijetio.

"Radimo na traženju odgovornih, mogu biti samo dvije ili tri osobe. Nije bilo skandiranja, jer ih nije primijetio ni sudija ni tužilaštvo", rekao je Kolavino.

On je napomenuo da klub ima pravo da zabrani ulaz problematičnim navijačima i da će tražiti doživotnu zabranu.

Fudbalski svijet podržao je Manjana, a među njima i Umberto Kalkanjo, predsjednik udruženja igrača u Italiji.

Kalkanjo je apostrofirao odličnu komunikaciju između sudija i Manjana ali i napomenuo da treba uvesti strože kazne od prekida utakmice za ovakve incidente.

Đani Infantino, predsjednik Međunardone fudbalske federacije (Fifa), predložio je automatsko oduzimanje bodova u slučajevima rasizma na stadionu.

"Ako predsjednik Fifa vjeruje da se ova ideja može transformisati u pravilo, on to može da uradi, mi ćemo se prilagoditi vodećim principima koje Fifa predlaže", izjavio je predsjednik fudbalskog saveza Italije Gabrijele Gavrina.

Gavrina je i napomenuo da bi prekid utakmice bio i problem javnog reda i mira zbog napuštanja stadiona velikog broja navijača.

Drugi incident tokom ovog vikenda dogodio se kada su navijači Salernitane gađali igrače Đenove tokom proslave pogotka, koji je Kalkanjo takođe spomenuo.

Među predmetima koji su poletjeli prema fudbalerima Đenove našla se i čokoladica koju je Kevin Struman pojeo pred navijačima, ali i komad cementa koji na sreću nikoga nije pogodio, te bi se i Salernitana mogla suočiti sa kaznom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније