Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

07. 01. 2024. 18:27 >> 22:48
Čitaj mi:

SERIJA A

Lacio nastavlja proboj, Napoli nastavlja da tone

Fudbaleri Lacija slavili su u 19. kolu na gostovanju Udinezeu sa 1:2.

Udineze je u posljednjoj utakmici kalendarske 2023. godine, igranoj 30. decembra slavio protiv apsolutnog hita ove sezone u Seriji A ekipe Bolonje, i to ubljedljivo sa 3:0 pa je ekipa Gabrijele Ćofija očekivala da će na krilima te pobjede dočekati goste iz prijestonice.

Međutim Lacio je veći dio meča izgledao kao bolja ekipa, pogotovo na samom startu gdje su iznenadili domaće fudbalere viskim presingom i konstatnim pritiskom na zadnju liniju.

Udineze tako ni četvrti put za redom ne uspijeva da dobije prvi meč u kalendarskoj godini.

Na samom startu Marin Pajero je bio blizu da dovede svoj tim u prednost ali je Ivan Provedel odbranio, i to je bio jedini pokušaj za domaće na svom "Bluenerdži" stadionu u prvih 45 minuta.

Lacijalu su poveli u 12. minutu nakon što je Luka Pelegrini nadmudrio i živi zid i golmana Maduke Okojoa.

Izgledalo je kao da će Rovela da izvede slobodan udarac, čak je i napravio jedan korak, ali onda je bek "Nebeskoplavih" poslao nisku loptu, ispod živog zida u lijevi ugao golmana Udinezea.

To je peti gol u prvih 15 minuta ove sezone za ekipu Maurcija Sarija.

Domaći fudbaleri su izašli odlučniji u nastavku, i već u startu zaprijetili preko Sandija Lovrića koji je izveo neugodan slobodni udarac.

Već iz narednog pokušaja Udineze je poveo. Lovrić je ovog puta ubacio loptu u peterac a Valas se sjajno snašao i prevario Provedela.

Lacio je međutim ponovo poveo preko igrača koji su ušli sa klupe. Felipe Anderson je glavom poslao loptu u prostor za Matiasa Vesina, koji je sebi stvorio lijepu šansu i pogodio preciznim udarcem suprotnu stranu mreže.

Imali su fudbaleri Udinezea poslije primljenog gola blagu incijiativu, ali nedovoljnu da osvoje barem bod.

Za Lacio je kompetnu utakmicu odigrao naš Adam Marušić, koji je bio više neko korektan na poziciji desnog beka.

Lacio je ovom pobjedom izbio na šesto mjesto, čime se nastavlja uspon ekipe iz sjevernog dijela Rima, samo na tri boda od četvrtoplasirane Fiorentine.

Torino preslišao šampione, Napoli skoro sigurno predaje krunu

Fudbaleri Torina bili su više nego ubjedljivi protiv još uvijek aktuelnih šampiona Italije, ekipe Napolija sa 3:0.

Napolitanci su tako vezali već tri utakmice u kojima ne znaju za pobjedu, a u zadnjih pet kola trijumfovali su samo jednom protiv Kaljarija (Porazi od Juventusa, Rome, Torina i remi sa Moncom).

Sada već zaostaju za prvoplasiranim Interom 20 bodova, pa je gotovo izvjesno da će šampionsku krunu na kraju ove sezone predati nekoj drugoj ekipi.

Mogli su gosti prvi do gola, ali Raspadori je pucao pravo u golmana Milinković Savića. Italijanski napadač je dobio sjajnu loptu od Di Lorenca, bio dobro postavljen, ali očajna egzekucija.

Pred kraj prvog poluvremena domaći su poveli. Ilić je ubacio loptu, Duvan Zapata maestralno petom ostavio za Sanabrio, kojem nije bilo teško da savlada Golinija.

Nastavak je obilježio Paskval Macoki. Italijanski fudbaler koji je prije par dana pojačao Napoli iz Salernitane ušao je u igru na poluvremenu, i na terenu proveo svega četiri minuta.

On je statovo nad Lazarom, Marijani mu je pokazao prvo žuti karton, ali nakon poziva iz VAR sobe je promjenio odluku i pokazao mu dirkektni crveni karton. Neslavan debi za 28-godišnjeg fudbalera.

Već u 52. minutu Torino je duplirao prednost. Zapata ponovo asistent, a hrvatski fudbaler Nikola Vlašić je podsjetio na dane kada je igrao za CSKA iz Moskve, i lijepo plasiranom loptom sa 18 metara je matirao gostujućeg golmana.

Već tada je utakmica bila praktično riješena, a za "laku noć" Napoliju se pobrinuo Alesandro Bonđorno, štoper i lokalni momak iz Torina, maestralnim skokom nakon kornera je zakucao loptu u mrežu Napolitanaca.

Torino je sada došao na svega bod od Nolija i ima 27 bodova.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније