Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Л.К. [ Beta ]

14. 09. 2023. 14:38 >> 14:42

POSTIGLE DOGOVOR

Fudbalerke u Španiji prekinule štrajk

Fudbalerke u Španiji prekinule su danas štrajk, nakon što su postigle dogovor o povećanju minimalne zarade, saopštili su liga i sindikat.

Nova sezona u Ligi F trebalo je da počne prošlog vikenda, ali prve utakmice nisu odigrane zbog štrajka, dok će se drugo kolo odigrati po rasporedu.

Minimalna plata u ženskoj španskoj ligi do sada je iznosila 16.000 eura, u poređenju sa 182.000 za mušku ligu.

Novi sporazum će povećati minimalnu zaradu za žensku ligu na 21.000 eura ove sezone, s tim da će se ta suma povećati do 23.500 do 2025. godine. Kako se navodi, zarade bi mogle da budu i veće u zavisnosti od prihoda.

Prošle sezone, od 334 fudbalerki njih 80 je zarađivalo manje od 20.000 eura godišnje, dok je prosječna plata bila oko 40.000 eura, prema podacima lige.

Štrajk se poklopio sa skandalom koji je izazvao predsjednik Fudbalskog saveza Španije Luis Rubijales koji je poljubio u usta fudbalerku španske reprezentacije na pobjedničkom postolju po osvajanju Svjetskog prvenstva. Rubijales je u nedjelju podnio ostavku.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније