Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Л.В.

04. 08. 2023. 13:57 >> 13:57

FRANCUZ SE PRISJETIO SVOJE KARIJERE

Venger: Arsen Arsenal, kao da je to bila moja sudbina

Prošlo je tačno pet godina od kraja ere Arsena Vengera na klupi Arsenala u Premijer ligi.

Tačno 22 sezone je francuski stručnjak vodio tim iz Sjevernog Londona, i vratio ga na fudbalsku mapu Evrope.

Kruna njegove karijere je čuvena 2004. godina i sezona Arsenalovih "Nepobjedljivih". Te sezone Arsenal je osvojio Premijer ligu bez i jednog poraza.

Sa "Tobdžijama" je stizao i dva puta do evropskih finala, ali je oba puta poražen.

U UEFA kupu je igrao finale sa Galatasarajem 2000. godine, koje je izgubio na penale, dok je 2006. godine igrao u finalu Lige šampiona protiv Barselone, ali je na kraju njegov tim poražen sa 2:1.

Francuz je govorio o svojoj povezanosti sa engleskim klubom.

„I nakon pet godina, osjećam jaku povezanost sa klubom. Ta povezanost ima nevjerovatnu jačinu. Zanimljivo je to, Arsen i Arsenal, kao da je to bila moja sudbina. Mi smo individue koje u životu imaju samo jedan put, a moj put je počeo ovdje i stao ovdje. Na tome sam zahvalan. Od prvog dana kada sam došao u ovaj klub, osjećao sam posebnu konekciju. To je bila mješavina istorije i želje za inovacijom“ kazao je on.

Na kraju sa Arsenalom je osvojio tri Premijer lige i sedam FA kupova.

Zalagao se za ulaganje u mlade fudbalere, kao i za selidbu na novi moderan stadion "Emirejts" sa starog i dotrajalog, ali ipak kultnog "Hajberija".

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније