Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Л.В.

26. 07. 2023. 13:28 >> 13:33

INTER UBJEDLjIV PROTIV ATLANTE

Mesi nastavlja svoj američki šou: Dva gola i asistencija protiv Atlante

Lionel Mesi je na najbolji mogući način debitovao u dresu Intera iz Majamija. Nakon što je na premijeri pogodio u zadnjim trenicuma meča za pobjedu svog tima od 2:1 protiv Kruz Azula, na drugoj utakmici je još bolje odigra.

U pobjedi Intera protiv Atlante od 4:0, najbolji fudbaler svih vremena je dao dva gola, a imao je i jednu asistenciju.

Već u osmom minutu, "specijal iz Barselone", Serđo Buskets je poslao sjajan lob pas za Mesija, koji je pobjegao odbrani tima iz Džordžije, prvo je pogodio stativu, ali mu se lopta vratila i ovoga puta je pogodio mrežu koju je branio legendarni američki golman Bred Guzan.

Jedan mali jubilej je obilježio ovaj gol, jer je Atlanta postala 100. klub u karijeri protiv kojeg je Mesi dao gol u zvaničnim utakmicama.

Već nakon desetak minuta od prvog gola Inter je duplirao prednost.

Mesi je povukao akciju, proigrao je finskog reprezentativca Roberta Tejlora po lijevoj strani. Tejlor je ubacio loptu, Džozef Martinez ju je preskočio, a Mesi sproveo u gol.

Jedan detalj je interesantan, Mesi je oba gola postigao desnom nogom, i to mu se prvi put desilo nakon osam godina kada je to uradio u dresu Barselone protiv Levantea.

Što se ostatka utakmice tiče, nju je oblilježio upravo Tejlor.

Prvo je iz skoro mrtvog ugla sjajno pogodio mrežu Atlante, a onda je u 53. minutu iskoristio pas Mesija i laganim udarcem savladao Guzana.

Inter siti je tak prvi u Liga kupu, međunarodnom takmičenju CONCACAF-a, sa maksimalnih šest bodova.

Ovo je, za klub koji postoji svega pet godina prvi put u istoriji da je na poluvremenu imao prednost od 3:0, kao i jedna od najvećih pobjeda sa onom iz MLS lige kada su slavili protiv Sinsinatija sa 5:1.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније