Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Н.Р.

17. 06. 2023. 10:06 >> 13:20
1

SELEKTOR DO 21 GODINE

Rakojević: Vjerujem u ovu reprezentaciju, većinom su tu igrači iz domaće lige

Mlada fudbalska reprezentacija Crne Gore, odigrala je u četvrtak prijateljski meč, koji je izgubila od Bugarske, u ponedjeljak će odigrati još jedan pripremni duel i to u Podgorici protiv Poljske. Selektor Nikola Rakojević gostujući u jutrarnjem programu TVCG rakao je da vjeruje u ovaj tim i da su u selekciji većinom igrači iz domaće lige.

"Mislim da sada mnogo bolje funkcionišemo, spremni smo da napravimo neke bolje rezultate. Ja sam već na prvom okupljanju rekao da će nam u reprezentaciji većinom biti igrači iz domaće lige, vjerujem da mi zajedno sa njima možemo da napravimo rezultat, mislim da u selekciji imaju puno prostora za napredak, zato što je ipak reprezentacije nešto što bi svakome od njih trebalo da bude san i nekako sam kod njih od prvog dana vidio tu ozbiljnost" kazao je Rakojević.

Mlada reprezentacija, trebalo bi da bude samo još jedna stepenica na putu do seniorskog dresa, istakao je Rakojević.

"Ipak je samo rezlutat nešto što vas može voditi dalje i preporučiti za nešto više, zato je bitno da i mlada reprezentacija pravi dobre rezlultate, o tome govori i poziv za mladog Radulovića u A tim, a vjerovatno bi tako bilo i za Viktora Đukanovića da nije povrijeđen. To su stvari koje bi oni trebalo da vide, šta im dobre partije u mladoj selekciji mogu donijeti dalje u karijeri, a to je sigurno i nastup za A selekciju".

Mladu reprezentaciju u ponedjeljak očekuje prijateljski duel sa Poljskom u Podgorici, što je još jedna priprema za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje će startovati u septembru.

"I u tom meču će većinom biti igrači iz domaće lige, Matija Krivokapić je pod znakom pitanja, svi ostali su spremni, bar fizički, što se tiče forme, to je sve individualno, sezone su nedavno završene, tako je to problem svih trenera u junskom ciklusu. Ja vjerujem da mi imamo dobrog potencijala u mladoj reprezetnaciji, ali mnogo toga zavisi od njih samih, bez obzira što oni u klubovima imaju tu epizodnu ulogu, a ovdje imaju mogućnost da iskažu svoje mogućnosti do maksimuma. Ono što je najbitnije, to je da su pokazali odnos prema reprezentaciji koji je za svaku pohvalu. O samim kvalifikacijama, još je rano govoriti, ali je sigurno da su u prednsoti selekcije u kojima su igrači koji igraju u kontinuitetu, ali ne želim da kažem da mi imamo nešto lošije stvari od drugih, naš fokus je da gledamo sa pozitivnije strane i uradimo kako najbolje možemo " kazao je Rakojević.

Seniroska reprezentacija Crne Gore večeras će ugostiti Mađarski u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, Rakojević vjeruje da izabranici Miodrada Radulovića imaju šta da pokažu.

"Mađari su napravili dobar sistem, u zadnje vrijeme pokazuju dobre rezultate. Ne možemo reći da smo bolji, favoriti, ali je realno da će protivnik biti dobar, onoliko koliko mu vi dozvolite da bude dobar. Vjerujem da možemo da pobijedimo i da ova reprezentacija ima taj kvalitet, i bez obzira na sve probleme, kada se okupimo, jednostavno želimo da pobijedimo. Veliki adut može biti i publika na stadionu "Pod Goricom", jer su uvijek prvi mečevi u kvalifiakcijama od presudnog značaja, važno je da nemamo opterećenje, pogotovo što smo skoro kompletni, samim tim moramo biti i sigurniji" zaključio je Rakojević.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније