Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Д.П.

11. 10. 2022. 23:14 >> 23:15

LIGA ŠAMPIONA

Ridiger donio bod Realu protiv Šahtjora

Prvo veče drugog kruga grupne faze Lige šampiona obilježilo su autsajderi. Nakon što je Makabi u Haifi pobijedio Juventus, Šahtjor je, kao domaćin remizirao sa evropskim šampionom, Real Madridom, u Varšavi, 1:1.

Gol Zubkova u uvodnom minutu drugog poluvremena poništio je Antonio Ridiger duboko u sudijskoj nadoknadi. Realov štoper pogodio je glavom u petom minutu sudijske nadoknade i time sačuvao Realu oreol nepobjedivosti u sezoni, produžio seriju bez poraza "blankosa" u takmičarskoj utakmici od 8. maja, kada je u meču bez rezultatskog značaja, u 35. kolu La Lige, od kraljevskog kluba bio bolji Atletiko u derbiju Madrida.

Prije dvije sezone popularni "rudari" su dva puta bili bolji od Reala u grupi, 2:0 u Kijevu i 3:2 u Madridu, ali je uz "blankose" dalje prošla Borusija Menhengladbah, a posljednji u grupi bio je Inter.

U ravnopravnom meču, tim Igora Jovićevića parirao je Realu, koji je u glavni grad Poljske stigao u najjačem sastavu, bio ravnopravan do kraja, ali morao da se zadovolji samo bodom. Šahtjor sada ima pet bodova, nakon pobjede nad Lajpcigom na premijeri 4:1, remija sa Seltikom 1:1 i poraza od Reala na Bernabeu 2:1.

Zanimljivo, i prošle godine isti rivali igrali su u grupi Lige šampiona, ali tada je Real dobio oba meča, posebno ubjedljiv bio u Kijevu sa 5:0, osvojio grupu a Šahtjor ostavio na dnu tabele u grupi sa Interom i Šerifom, kasnije išao do samog kraja.

Nakon četiri kola Real ima 10 bodova, četiri više od Lajpciga koji je pobijedio Seltik 2:0 u Glazgovu. Treći je Šahtjor sa pet bodova, Seltik ima samo bod.

Upravo će tim našeg reprezentativca, Seada Hakšabanovića biti naredni rival Šahtjora, 25. oktobra, a postoji mogućnost da će "oranž-crni" u poslednjem kolu odlučuju sa bundesligašem o mjestu među 16 najboljih u Evropi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније