Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

D.B.

09. 05. 2024. 09:31 >> 09:35
Čitaj mi:

nakon meča

Da li je Bajern pokraden: U taboru tvrde da su im se sudije izvinjavale nakon meča

Real Madrid plasirao se u finale Lige šampiona a tamo ga čeka Borusija Dortmund. Madriđani su sinoć na svom terenu slavili potiv Bajerna sa 2:1 te ukupnim rezultatom 4:3 prošli dalje.

Strateg Bajerna Tomas Tuhel nije bio zadovoljan suđenjem i istakao da se radi o povredi pravila igre.

Prvo je poništen gol domaće ekipe nakon Naćovog faula nad Kimihom, zatim je Nojer napravio neoprostivu grešku i omogućio poravnanje Realu, da bi drugi gol Madriđana bio priznat nakon asistencije VAR-a.

U samom finišu neshvatljiva sudijska odluka.

Igrao se 13. minut nadoknade, kada je Bajern poslao dugačku loptu napijred. Nakon što je Mazraui stigao do nje i proslijedio je do Milera, De Liht se sjajno snašao na pas njemačke legende i matirao je Lunjina, ali je igra zaustavljena u tom trenutku, jer se Marokanac nalazio u ofsajd poziciji. Ili je bar tako pomoćni sudija mislio.

"Katastrofa! Apsolutna katastrofa. Kod Realovog drugog gola sudije su pustile da se akcija nastavi. Takva su pravila, igra mora da se nastavi. Za naš gol prvi je grešku napravio pomoćni, a onda i glavni sudija. Jasno je da se radi o povredi pravila igre", ljut je bio Tomas Tuhel u prvoj izjavi poslije utakmice.

Matijas De Liht tvrdi da mu se Marčinjakov pomoćnik izvinio, što dodatno daje na značaju čitavoj tenziji koja se podigla.

"Ovo je sramota. Pomoćni sudija mi se izvinio poslije utakmice i rekao da je pogrešio, ali nemam ništa od toga. Nisam osoba koja će da krivi sudiju za poraz, ali pravila su pravila, a po pravilu je akcija trebalo da bude nastavljena. Napravljena je velika greška i to je sramota", izjavio je Holanđanin.

"Bili smo jako blizu cilja, ali smo imali neuobičajenu grešku našeg najboljeg igrača za izjednačenje (Nojer), a onda smo iz sporne situacije primili gol, pa je katastrofalnom greškom poništen naš drugi gol. Zbog toga se osjećamo kao da smo izdani, ali moramo da čestitamo rivalu na pobjedi. Sudija nam se izvinio poslije utakmice, međutim, to nam ništa ne pomaže. U ovako važnoj utakmici donijeti takvu odluku je jako loše i protiv pravila. Teško nam je da progutamo, ali tako je kako je", izajvio je Bajernov trener.

Direktor Bavaraca Maks Eberl je rekao da je njemu izvinjenje uputio Marčinjak.

"Svi smo željeli njemačko finale, osim poljskog sudije. Priznao je svoju grešku i izvinio nam se, ali šta da radimo sa tim", rekao je direktor Bavaraca.

Manuela Nojera poraz je itekako zabolio.

"Svako ko je ikada igrao fudbal zna kako se osjećam u ovom trenutku. Ispasti iz takmičenja, a biti tako blizu finala ostavlja jako gorak ukus. Bili smo jednom nogom na Vembliju, već smo vidjeli sebe tamo, ali nismo uspjeli. Bez riječi sam", na ivici suza bio je iskusni čuvar mreže.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније