Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

28. 08. 2022. 15:38 >> 15:36

PREDVODI SENIORSKI TIM OFK "TITOGRAD"

Ćiro Raičević na novom početku

Nekadašnji reprezentativac i kapiten Budućnosti Mirko Ćiro Raičević u novoj sezoni predvodiće sa klupe seniorski tim OFK Titograda u Ligi Udruženja klubova FSCG Centar u kojoj će se takmičiti 13 klubova.

Novu ulogu imaće u klubu u kojem je napravio prve fudbalske korake. "Napredak mladih igrača je prioritetan zadatak", ističe Raičević koji je osvojio titulu šampiona Crne Gore 2008. sa ekipom Budućnosti i 2016.sa ekipom Titograda, koja se tada zvala Mladost.

Klub koji je iznjedrio toliko dobrih fudbalera i najveće asove crnogorskog pa i evropskog fudbala Dejana Savićevića, Predraga Mijatovića, Nikolu Jovanovića, Anta Miročevića, Stevana Jovetića i brojne druge od idućeg vikenda nadmetaće se u najnižem rangu. Nekadašnji šampion i osvajač kupa nakon ispadanja iz elitnog takmičenja 2021. samo godinu kasnije preselio se u, kako se to ranije zvalo, podsavez.

Teške dane preživljavaju na Starom aerodromu u klubu koji je u protekloj sezoni bio osvajač Kupa Crne Gore u kadetskoj konkurenciji međutim, šest kadetskih reprezentativaca u ljetošnjem prelaznom roku napustilo je Titograd. Stoga je pred novim šefom Stručnog štaba Mirkom Ćirom Raičevićem veoma težak zadatak.

"Privodimo kraju pripreme za Ligu Centar sa puno novih igrača. Došla su nam po tri fudbalera na dvojnu registraciju iz Zete i Dečića, dvojica iz Iskre, imamo i par novajlija iz Mladosti iz Lješkopolja. Priključili smo mlade talente prvoj ekipi u kojoj iskustvom odskače veteran Darko Marković. Stručni štab u kojem su još Marko Raičević, Goran Marović i Lazar Perovanović na raspolaganju ima 25 igrača od kojih su sedmorica dvojno registrovani. Dobro smo radili tokom pripremnog perioda. Svakako da nije prijatno vidjeti ekipu Titograda u ovoj ligi. Klub sa dugom tradicijom i bogatom istorijom sticajem okolnosti dospio je ovako nisko, ali šta je tu je. Vratio sam se u klub gdje sam načinio prve fudbalske korake i daću sve od sebe da ekipi Titograda krenu bolji dani", ističe za naš Portal Mirko Ćiro Raičević, koji je svojevremeno sedam godina igrao u ukrajinskom fudbalu.

Narednog vikenda startuje Liga Udruženja klubova Centar za koju je prijavljeno 13 timova. Ekipa Titograda pokušaće da izbori povratak u Drugu ligu.

"Ne krijemo da su naše ambicije povratak u drugoligaško društvo. Vjerujem u ove mlade i talentovane igrače, siguran sam da će iz meča u meč napredovati. Potrebno je da marljivo treniraju i da nadju sportski motiv, a da materijalne stvari ostave za bolje dane. Nastojaćemo da na svakoj utakmici pobijedimo. Ne poznajem najbolje Ligu Centar, ali očekujem da će nam glavni konkurenti u borbi za najviši plasman biti Internacional, Ilarion, Crvena stijena, pa i Čelik koji se vraća takmičenju nakon duže pauze", zaključio je Mirko Ćiro Raičević, koji sa ekipom Titograda ima osvojene trofeje kupa i državnog prvenstva.

Ž.Š.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније