Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

L.V.

02. 05. 2022. 16:42 >> 18:38

VRIJEDNOST TIMA 540 MILIONA EURA

Najboljih 11 Mina Rajole

Fudbalski svijet se oprašta od jednog od najboljih fudbalskih agenata Mina Rajole, koji je preminuo u subotu uslijed duge i teške bolesti. Čovjek koji je izmijenio svijet fudbalskog biznisa, koji je vodio 76 fudbalera kroz karijeru, u transferima o dva do 100 miliona eura, uzimao je 10 odsto provizije, a često je dobijao i pet odsto na marketinške ugovore.

Prema pisanju Forbsa iz 2020. godine uspio je da ispregovara transfere za svoje klijente u vrijednosti većoj od 800 miliona eura. Ta cifra je od 2020. godine još narasla.

Procjenjuje se daje fudbalski super agent u karijeri zaradio preko 100 miliona eura, a da je vjerovatno već prodajom Erlinga Halanda trebao da poveća svoje bogatstvo.

Mediji su se pozabavili i idalnim timom sastavljenim od njegovih fudbalera.

Pa je tako za golmana izabran heroj Italije sa Evropskog prvenstva, i čuvar mreže PSŽ-a Đanluiđi Donaruma.

U odbrani dominiraju Holanđani. Na bekovima su Denzel Damfris iz Intera i 22-godišnji bek AZ Alkmara Oven Vijndal, kojem na ljeto predviđaju prelazak u neki od jačih fudbalskih klubova.

Štoperi nastupaju u Seriji A a u pitanju su Stefan De Fraj (Inter) i Matijas de Liht (Juventus).

U veznom redu su četvorica igrča, Marko Verati (PSŽ), Pol Pogbna (Mančester junajted), Henrik Mhtarijan (Roma) i Rajan Gravenbarh (Ajaks).

 

Pogba je najvjerovatnije od ljeta u nekom drugom klubu, dok je mladi i talentovani Gravenbarh gotovo sigurno fudbaler Bajern Minhena u transferu frijednom 25 miliona eura.

I na kraju u napadu su Zlatan Ibrahimović (Milan) i Erling Haland (Borusija Dortmund).

 

Upravo je super talentovani Norvežanin jedan od fudbalera koji su trebali da budu kruna karijere Rajole kada su u pitanju provizije i zarada.

Tako na kraju ekipa Rajole izgleda ovako:

Golman: Donaruma

Odbrana: Demfris, De Draj, De Liht, Vijndal

Sredina terena: Verati, Pogba, Gravenbah, Mhtarijan

Napad: Ibrahimović, Haland

Samo ovih 11 fudbalera je učestvovalo u transferima vrijednim 540 miliona eura, a već od ljeta će njihova vrijednost da raste. Samo što će proviziju uzimati neko drugi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније