Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta ]

11. 03. 2021. 17:10 >> 17:10

NAKON NJEGOVOG ODLASKA

Lev: Njemačkoj potrebno vrijeme za napredak

Selektor fudbalske reprezentacije Njemačke Joahim Lev rekao je danas da su selekciji potrebni prostor i vrijeme za napredak, poslije njegove odluke da po završetku Evropskog prvenstva napusti funkciju.

"Uvijek sam govorio da timu treba prostora i vremena za napredak. To ne bi trebalo da se zaustavi jer trener možda želi da ostane na poziciji", rekao je Lev u prvom obraćanju otkako je naveo da će napustiti funkciju.

Lev je u utorak saopštio da će se povući sa mjesta selektora nakon Evropskog prvenstva, koje se održava od 11. juna do 11. jula ove godine u 12 gradova.

On je naveo da će to biti dovoljno vremena njegovom nasljedniku na klupi da pripremi ekipu za Evropsko prvenstvo 2024. godine u Njemačkoj.

Lev je preuzeo mjesto selektora poslije Svjetskog prvenstva 2006. godine, na kome je bio pomoćni trener kod selektora Jirgena Klinsmana.

Reprezentaciju je vodio na 189 utakmica, a najveći uspjeh ostvario je 2014. godine u Brazilu, kada je sa Njemačkom osvojio titulu prvaka svijeta.

Njemačka je na prošlom Svjetskom prvenstvu ispala u prvoj fazi, a poslije lošeg rezultata došlo je do podmlađivanja reprezentacije.

"Mislim da je bila potpuno ispravna odluka da se promjene započnu 2019. godine. Ova mlada generacija će svoj potencijal dostići 2024. godine", rekao je Lev.

Prvi meč u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru, Njemačka igra 25. marta na domaćem terenu protiv Islanda.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније