Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Objavila M.Mi. [ Klix.ba ]

30. 08. 2020. 12:10 >> 12:15

SAGA SE NASTAVLJA

Mesi odbio testiranje, ne smatra se igračem Barselone

Jedan od najboljih nogometaša svijeta svih vremena - Lionel Messi ne smatra se više igračem Barcelone i jutros nije došao na klupsko PCR testiranje na koronavirus, javili su španski mediji.

Mesi je informisao Katalonce prošle sedmice kako želi napustiti klub godinu dana prije isteka ugovora, ali postoji mogućnost da Argentinac napusti Barselonu kao slobodan igrač.

U njegovom ugovoru postoji klauzula u kojoj stoji da može napustiti klub s Camp Nou stadiona na kraju svake sezone, ukoliko o tome obavijesti čelnike katalonskog velikana u određenom vremenskom roku.

Barselona tvrdi da je rok za upotrebu te klauzule istekao u junu, ali Mesijev pravni tim tvrdi da je i dalje na snazi zbog produženja sezone koja je uzrokovana pandemijom koronavirusa.

Barselona je istakla kako Mesi može otići ovog ljeta, ali samo u slučaju da neko aktivira odštetnu klauzulu koja iznosi 700 miliona eura.

Mesi je ušao u posljednju godinu ugovora, a katalonska radiostanica Cadena SER javlja kako je uvidom u ugovor utvrđeno kako je klauzula istekla sa sezonom 2019/2020. Prema pisanju Španaca utvrđeno je da u posljednjoj godini ugovora odštetna klauzula ne vrijedi, ali to još uvijek ne znači da Mesi može otići bez obeštećenja.

Ipak, Mesi smatra kako je klauzula koja se tiče njegovog prijevremenog odlaska iz kluba validna i kako on više nije igrač Barselone. Argentinac je još jučer informisao klub kako neće doći na klupsko testiranje na koronavirus.

Samim tim neće biti na raspolaganju Ronladu Koemanu na sjutrašnjem treningu.

Na testiranje su došli svi drugi igrači, uključujući i Luisa Suareza kojem je Koeman saopćio kako na njega ne računa naredne godine.

Mesi se na testiranju trebao pojaviti u 10:15 sati.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније