Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

20. 08. 2013. 23:01 >> 03:54

VEČE GOLGETERA

Remi u Ajndhovenu, sjajni Sosijedad

Večeras je odigrano prvih pet utakmica plej-of runde kvalifikacija za Ligu šampiona. Derbi u Ajndhovenu završen je bez pobjednika, Sosijedad i kazahstanski Šahtjor oduševili, Viktorija Plzenj i Zenit sigurni pred revanš mečeve.

Najviše pažnje privukao je meč PSV-a i Milana, klubova koji zajedno imaju 14 evrospkih trofeja. Gosti su došli u vođstvo u 15. minutu golom El Šaravija na asistenciju Abatea. PSV je bio mnogo bolji protivnik u prvom poluvremenu utakmice, ali je Milan na odmor otišao sa minimalnom prednošću.

Ipak, izjednačenje je došlo u 60. minutu, strijelac je bio Maravž. Do kraja meča nije bilo promjene rezultata, PSV je zadržao šanse za plasman u grupnu fazu LŠ.

Lion je na svom terenu podbacio protiv Real Sosijedada, tačnije Španci su održali lekciju fudbala i sa 2:0 čekaju revanš.

Baskijci su poveli u 17. minutu kada je Grizman postigao pogodak, a asistent je bio Karlos Vela. Drugi gol za Real Sosijedad je postigao Halilović u 50. minutu, što je i bio konačan rezultat utakmice. Sosijedad je na pragu gupne faze, šanse Francuza svedene su na minimum.

Pasoš Fereira dočekala je na svom terenu Zenit, koji je ubjedljivom pobjedom 4:1 praktično osigurao prolaz, a utakmica u Sankt Peterburgu trebalo bi da bude samo formalnost. Gosti su poveli u 27. minutu susreta, Roman Širokov je zatresao mrežu, asistent Dani.

U 58. minutu domaći su izjednačili, ali samo dva minuta kasnije Širokov opet pogađa i vraća prednost Zenitu. Zenit je trijumf ovjerio u 85. minutu, a autogol je postigao Degra. Ruska ekipa nije tu stala, Širokov je u 90. minutu het-trikom zaokružio sjajno veče.

Viktoria Plzenj je dočekala slovenački Maribor. Već nakon osam minuta igre domaći su došli do vođstva, a strijelac je bio Čišovski. Prednost je duplirana u 58. minutu, strijelac je Darida.

Malu neizvjesnost donio je Aleš Mejač, koji je manjio na 2:1 u 66. minutu, ali miran san pred revanš osiguran je u posljednjem minutu utakmice, kada je  Duriš postavio konačnih 3:1.

Ranije danas, Šahtjor iz Kazahstana šokirao je Seltik na svom terenu. Škoti će u revanšu u Glazgovu morati dobro da se oznoje, jer treba da jure 2:0.

Kazahstanci su danas pokazali da nijesu slučajno stigli do ove faze kvalifikacija, ali se mora priznati da je na terenu Seltik bio bolji.

Šampion Škotske od starta je krenuo u ofanzivu, šanse su se ređale pred golom domaćih, ali ipak Šahtjor je došao do gola. Strijelac je bio Andrej Finončenko u 12. minutu nakon asistencije iz auta. Golman Seltika Frejzer Foster nije krenuo odlučno ka lopti što je Finočenko iskoristio da zatrese mrežu.

Kao što se očekivalo, utakmica je bila tvrda, jedino je Seltik dva puta ugrozio gol rivala, ali se prečka ispriječila da dođu do izjednačenja.

U drugom poluvremenu tempo igre je bio isti, ali to nije spriječilo Kazahstance da dođu i do drugog gola. Iznenađenje godine nagovijestio je Kižičenko golom glavom 15 minuta prije kraja utakmice.

Revanš mečevi igraju se naredne nedjelje.

Današnji rezultati:

Pasoš Fereira – Zenit 1:4 (0:1) (Leao 58 – Širokov 27, 60, 90, Degra 85ag)
PSV – Milan 1:1 (0:1) (Maravž 60 – El Šaravi 15)
Olimpik Lion – Real Sosijedad 0:2 (0:1) (Grizman 17, Seferović 50)
Viktorija Plzenj – Maribor 3:1 (1:0) (Čišovski 8, Darida 58, Duriš 90 – Mejač 66)
Šahtjor – Seltik 2:0 (1:0) (Finončenko 12, Kižničenko 75)

Sjutra (20:45):

Dinamo Zagreb – Austria Beč
Ludogorec – Bazel
Steaua – Legija
Šalke 04 – PAOK
Fenerbahče – Arsenal

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније