Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

В.Г.

02. 08. 2023. 18:06 >> 18:11

KVALIFIKACIJE ZA LŠ

Dinamo obezbijedio jesen u Evropi, savladana Astana i u revanšu

Fudbaleri Dinamo Zagreba palsirali su se u 3. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona pošto su u i revanšu savladali Astanu 2:0. Prvi meč na "Maksimiru" završen je ubjedljivo u korist šampiona Hrvatske 4:0.

Dileme oko putnika u naredno kolo, ako su i postojale, razriješio je Mahir Emreli u 24. minutu. Napadač je na ivici kaznenog prostora primio loptu između dvojice igrača, dobrim driblingom se oslobodio čuvara i smjestio loptu u malu mrežu.

Do kraja meča pobjedu je osigurao Antonio Marin  u 89. minutu nakon što je iz drugog pokušaja uspio da savlada Josipa Condrića.

Za šampiona Kazahstana svih 90. minuta odigrao je crnogorski reprezentativac Žarko Tomašević.

Dinamo je ovom pobjednom osigurao minimum grupnu fazu Lige konferencija ove jeseni, ali sigurno da "Modri" imaju ambicije da se domognu grupe i u Ligi šampiona. Naredni rival na tom putu biće im atinski AEK, a ukoliko preskoče i tu prepreku, obezbijediće grupnu fazu Lige Evrope.

Astana će takmičenje nastaviti u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, a rival će im biti bugarski Ludogorec.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније