Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Objavio: O.Z. ]

18. 10. 2018. 20:11 >> 19:50
7

IZBJEGNUTI TENZIJE

UEFA zabranila pet parova u kvalifikacijama za EP

Evropska fudbalska federacija (UEFA) zabranila je pet eventualnih susreta koji bi se potencijalno mogli igrati u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Žrijeb kvalifikacionih grupa za plasman na Evropsko prvenstvo koje će prvi prvi put u istoriji biti održano u devet država održaće se u Dablinu će 2. decembra.

UEFA je poznata po tome što već duže vrijeme ne dozvoljava međusobne susrete između zemalja koje imaju zategnut politički odnos i na sve moguće načine pokušava da izbjegne odigravanje utakmica visokog rizika.

Izdvojeno je pet reprezentacija koje neće moći da budu i istoj grupi, naravno, zbog narušenih odnosa i velikih tenzija koje bi te utakmice pratile.

Prema odluci UEFA-e, Srbija i Bosna i Hercegovina neće moći da budu u istoj grupi sa Kosovom.

Ostali nedozvoljeni parovi su: Ukrajina - Rusija, Gibraltar - Španija i Jermenija - Azerbejdžan.

Plasman na Evropsko prvenstvo osiguraće reprezentacije koje u svojim grupama završe na jednom od prva dva mjesta, a ostali učesnici biće poznati nakon baraža UEFA-ine Lige nacija koji je na programu u martu 2020. godine.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније