Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Beta; B.V.

02. 05. 2018. 22:40 >> 00:17
3

PIROVA POBJEDA ROME

Liverpul zakazao finale sa Realom

Fudbaleri Liverpula igraće u finalu Lige šampiona. Liverpul je večeras u Rimu, u revanš meču polufinala, poražen od Rome 4:2, ali je plasman u finale izborio zahvaljujući ubjedljivijoj pobjedi pred svojim navijačima (5:2). Liverpul će u finalu 26. maja u Kijevu igrati protiv Real Madrida koji je u polufinalu eliminisao Bajern iz Minhena.

Liverpul je do prednosti došao poslije kontranapada u devetom minutu, a strijelac je bio Sadio Mane na asistenciju Roberta Firmina.

Djelovalo je već poslije tog pogotka da rimski klub neće moći do finala, a tako se ispostavilo na kraju, iako je u 15. minutu Džejms Milner postigao autogol i donio izjednačenje Romi.

Vrlo brzo gosti iz Engleske stigli su do nove prednosti i to uz dosta sreće poslije kornera s desne strane u 25. minutu. Edin Džeko je loše intervenisao i glavom loptu dobacio do Žoržinja Vajnalduma koji je u situaciji jedan na jedan imao lak zadatak da savlada Ailsona.

Do poluvremena Liverpul je bez većih problema kontrolisao situaciju na terenu, da bi već u 52. minutu Edin Džeko donio izjednačenje Romi.

Poslije tog gola domaćin je zaigrao znatno ofanzivnije, ali nikako nije uspijevao da dođe do gola.

To im je ipak pošlo za rukom u 86. minutu kada je Rađa Naingolan iskoristio proigravanje Kolarova i doveo svoj tim do prednosti, da bi potom isti igrač u posljednjim sekundama utakmice iz jedanaesterca postavio konačnih 4:2.

Tok meča:

Kraj meča.

93' Roma je povisila na 4:2, Naingolan je pogodio iz penala, ali čini se da nema vremena za bilo šta više...

87' Preokret Rome, projektil Naingolana sa 20-ak metara, lopta je od statvie završila u mreži.

82' Džeko je šutirao iskosa sa lijeve strane, Karijus je krajnjim naporom odbranio.

66' Nova velika prilika za Romu, Džeko je prihvatio loptu u srce kaznenog prostora, šutirao iz okreta, lopta je otišla pored gola.

62' Sudija je propustio priliku da dosudi penal - Aleksandar-Arnold je rukom izblokirao udarac El Šaravija sa nekoliko metara...

52' Roma je izjednačila, Karijus je odbranio udarac El Šaravija, odbijenu loptu je prihvatio Džeko i poslao je u mrežu sa osam, devet metara.

Počelo je drugo poluvrijeme.

Kraj prvog dijela.

35' El Šaravi je pokušao sa 20-ak metara, lopta je zakačila jednog igrača gostiju i pgodila stativu!

26' Liverpul hita ka finalu, Vajnladum je vratio vođstvo "redsima" nakon kornera i gužve u šesnaestercu je glavom matirao Alisona.

25' Robertson je fenomenalno probio po lijevoj strani, a potom ubacio na peterac, Mane je šutirao, ali je Alison sjajno intervenisao i odbio loptu u korner.

15' Roma je srećno stigla do izjednačenja. nakon ubacivanja sa desne strane, Lovren je ispucao loptu, ali je pogodio u glavu Milnera i lopta je završila u mreži.

14' Šut Salaha sa 17,18 metara, Alison siguran.

9' Liverpul je poveo i blizu je finala- Naingolan je pogriješio na sredini terena, Firmino je vukao loptu nekih 20-ak metara i uposlio Manea, koji rutinski matira Alisona.

6' Florenci je pokušao sa 30 metara, lopta je otišla pored desne stative.

Utakmica je počela.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније