Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta ]

16. 03. 2018. 22:30   >>  22:25

FIFA ODLUČILA

VAR i zvanično na Mundijalu u Rusiji

Svjetska fudbalska federacija (Fifa) danas je i zvanično odobrila korišćenje video tehnologije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Panel Fife je prije dvije nedjelje jednoglasno donio odluku o odobravanju VAR tehnologije, a zvanična odluka donijeta je danas na savjetu Fife u Bogoti, u Kolumbiji.

"Imaćemo prvo Svjetsko prvenstvo s VAR tehnologijom. Odobreno je i, naravno, vrlo smo zadovoljni tom odlukom", rekao je predsjednik Fifa Đani Infantino.

On je naveo da VAR tehnologija neće biti rješenje za sve u fudbalu, ali da je želja da se izbjegnu velike greške sudija.

"Moramo da idemo u korak s vremenom. Željeli smo da damo sudijama alat kako bi donosili bolje odluke, a na Svjetskom prvenstvu se donose neke vrlo važne odluke. Nemoguće je da u 2018. godini svi u svojim dnevnim sobama znaju poslije nekoliko sekundi da li je sudija pogriješio, a da sudije ne znaju", rekao je Infantino.

Pregled video snimaka pomagaće sudijama kod golova, penala, crvenih kartona, kao i drugih stvari.

VAR tehnologija se koristila na prošlogodišnjem Kupu konfederacija u Rusiji, koje se tradicionalno održava uoči Svjetskog prvenstva.

Svjetsko prvenstvo u Rusiji održaće se od 14. juna do 15. jula ove godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније