Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Objavio: P.R. [ Tanjug.rs ]

14. 09. 2016. 11:08 >> 10:48
1

EMOTIVNI GOVOR

Platini: Došao sam da vam kažem zbogom

Nekadašnji predsjednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišel Platini obratio se jutros delegatima na Kongresu te organizacije u Atini, gdje će biti izabran njegov nasljednik, ponovio da mu je savjest čista i najavio nastavak pravne borbe.

Platini je morao da napusti funkciju nakon što mu je, zajedno sa Sepom Blaterom, izrečena suspenzija zbog korupcije, odnosno zbog "nelojalane isplate" dva miliona švajcarskih franaka za savjetodavnu ulogu u Međunarodnoj fudbalskoj federaciji (FIFA).

On je prvobitno bio suspendovan na šest godina, ali mu je Sud u Lozani smanjio kaznu na četiri godine.

"Ovaj govor za mene je veoma emotivan, posljednji pred vama, poslije devet godina. Vi ćete nastaviti misiju bez mene, iz razloga u koje ne bih ulazio, ali želim da vam kažem da je fudbal više igra nego proizvod, više sport nego tržište, više zabava nego posao".

"Ne postoji fudbal za velike zemlje, on je samo jedan i pripada cijelom svijetu. Zato sam došao da vam kažem zbogom", poručio je Platini.

Kandidati za novog predsjednika UEFA su prvi čovjek slovenačkog saveza Aleksandar Čeferin i predsjednik holandske federacije Mihael Van Prag.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније