Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

tanjug.rs/rtcg.me [ Objavio: O.Z. ]

28. 07. 2016. 16:02 >> 15:42

SEVILJA NE DOZVOLJAVA

Sampaoli želi i na klupu Argentine

Trener Sevilje, Horhe Sampaoli, obavijestio je čelnike kluba da želi da preuzme reprezentaciju Argentine, izjavio je njegov advokat Fernando Baredes. Međutim, tim iz Andaluzije ne želi da mu to dozvoli.

Bivši selektor Čilea je prije samo mjesec dana stigao u Sevilju, ali su španski mediji pisali da ima namjeru da podnese ostavku i vrati se u domovinu kako bi vodio nacionalni tim.

"Sevilja ne želi da Sampaoli ima dva posla, što je saznao iz medija. Nijesmo dobili poziv prvog čovjeka FS Argentine Armanda Peresa, ali jesmo njegovih bližih saradnika. Teško da Argentinci mogu da plate obeštećenje Seviji, ali Sampaoli ima veliku želju", rekao je Baredes za španski As.

Argentina traži zamjenika za Herarda Martina, koji je napustio klupu "gaučosa" nakon poraza od Čilea u finalu Kopa Amerike.

Fernando Marin, član komisije koju su predložili Vlada Argentine i FIFA kako bi se normalizovala situacija u argentinskom fudbalu, predložio je da se angažuje selektor na određeno vrijeme i sugerisao da to bude trener Atletiko Madrida Dijego Simeone, Totenhemov Maurisio Poketino ili Sampaoli, koji bi uporedo sa klubom vodili reprezentaciju do Mundijala 2018.

Sportski direktor Sevilje Ramon Monći kazao je za "Marku" da klub nije imao kontakata sa argentinskom savezom, te da je Sampaoli koncentrisan na posao koji je preuzeo prije mjesec.

"Sevilja je ponosna što njenog trenera traži Argentina. Ali, Sampaoli ima ugovor sa klubom i razgovarajući s njim svakodnevno, mogu vidjeti da je potpuno posvećen poslu ovdje", rekao je Monći.

Od dolaska Sampaolija na mjesto trenera, osvajač Lige Evrope je doveo šest pojačanja, Franka Vaskesa, Hirošija Kijotakea, Hoakina Koreu, Pabla Sarabiju, Paula Gansa i na pozajmicu Matijasa Kranevitera.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније