Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

10. 05. 2016. 14:43 >> 14:26

SVE DOGOVORENO

Potvrđeno: Humels prelazi u Bajern

Kapiten Borusije Dortmunda, Mats Humels, od naredne sezone nosiće dres Bajern Minhena, potvrdio klub sa "Signal Iduna Parka".

Prelazak njemačkog defanzivca potvrdio je i izvršni direktor bavarskog kluba Karl-Hajnc Rumenige. Kako je kazao, u klubu su oduševljeni njegovim dolaskom.

Humels će ugovor potpisati 1. jula, nakon što prođe ljekarske preglede. Ovaj defanzivac, osvajač Svjetskog prvenstva 2014. godine, debitovao je u Bundesligi u Bajernu, a u Borusiju je prešao 2008.

Prelazak njemačkog defanzivca potvrdio je i izvršni direktor bavarskog kluba Karl-Hajnc Rumenige. Kako je kazao, u klubu su oduševljeni njegovim dolaskom.

"On je jedan od najboljih štopera svijeta i naš tim će se pojačati njegovim dolaskom", rekao je Rumenige.

Humels je na početku ove sezone dobio kapitensku traku u Borusiji Dortmund.

Tokom osam i po godina u Borusiji Dortmund, Humels je osvojio dvije titule u Bundesligi i jedan nacionalni Kup, dok je 2013. igrao u finalu Lige šampiona, u kome su "milioneri" poraženi od Bajerna.

Humels je za klupski sajt Borusije kazao odluku nije donio lako.

"Uvjek sam bio, i još uvjek sam ponosan što nosim dres Dortmunda i što sam dio ovog fantastičnog kluba", poručio je defanzivac.

Humels je sazrio u Bajernu, a njegova porodica živi u Minhenu. On, međutim, nije završio posao u Dortmundu i želi da ga završi u stilu.

"Prije nego što se vratim u svoj rodni grad moramo ostvariti jedan veliki cilj: da osvojimo Njemački kup i organizujemo veliku žurku sa navijačima. Hvala svima od srca za divne trenutke u žuto-crnom dresu", rekao je Humels.

Dortmund je do dva kola prije kraja Bundeslige jurio Bajern, a ovi timovi će se 21. maja u Berlinu sastati u finalu Kupa i to će biti posljednja Humelsova utakmica u Borusiji.

Humels je treći ključni fudbaler "žuto-crnih", koji je prešao u Bajern u skorije vrijeme. Prije njega to su uradili Mario Gece i Robert Levandovski.

Bavarski gigiant je danas objavio i da će jedan od najtalentovanijih fudbalera svijeta, Renato Sančes iz Benfike, preći na "Alijanc Arenu".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније