Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta ]

03. 05. 2016. 18:26 >> 18:15
13

PODRŠKA KARADŽIĆA

Savićević: Senzacionalističke izmišljotine

Predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević rekao je da je na kongresu Evropske fudbalske unije (UEFA) bio za to da se poštuje statut te organizacije prilikom odluke da se Kosovo primi za člana, a to je naglasio i prvi čovjek srpskog saveza Tomislav Karadžić.

Kosovo je danas primljeno u Uefu sa 28 glasova za i 24 glasa protiv u tajnom glasanju, uprkos statutu tog tijela prema kome Kosovo nije moglo da postane član. Mediji u regionu prenijeli su da je Savićević glasao "za".

"Stav FSCG po ovom pitanju bio je principijelan, da se mora poštovati Statut Uefe, što se nije desilo u ovom slučaju. U pravcu poštovanja odredbi Statuta išla je i moja diskusija na Kongresu. Razne dezinformacije koje su se pojavile u pojednim medijima, koje se odnose na stav FSCG po pitanju prijema FS Kosovo u članstvo UEFA, izmišljene su i proizvod su senzacionalističkog nagađanja tih medija", rekao je Savićević za sajt FSCG.

Tomislav Karadžić je u izjavi dostavljenoj Beti naveo da "osjeća obavezu" da naglasi da je Savićević bio za poštovanje statuta.

"Poslije burnih dešavanja na kongresu i nekih dezinformacija koje su kasnije preplavile medije, osjećam obavezu da istaknem sljedeće: Dejan Savićević, predsjednik FS Crne Gore i jedna od najvećih legendi srpsko-crnogorskog fudbala, bio je jedini, uz predstavnika švajcarskog saveza, koji je diskutovao i stavio pod veliki znak pitanja predlog UEFA da se promijeni statut", rekao je Karadžić.

"Dejan Savićević se principijelno zalagao za poštovanje odredbi statuta, koje su kasnije grubo prekršene. Uostalom, citiram njegove reči izgovorene sa kongresne govornice: 'Šta će nam onda Statut, ako ne poštujemo?'", naveo je predsjednik FSS.

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније