Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

B.Bu. [ Glossy ]

29. 03. 2024. 11:04 >> 11:04
Čitaj mi:

"MAČKA PROROČICA"

Titanik - Legenda o mački Dženi

Dženi je bila jedina mačka putnica na Titaniku i bila je slobodna da se kreće po palubi kako bi pomogla u kontroli populacije glodara.Sa mačićima je napustila Titanik predosjetivši tragediju.

 


Dženi se pridružila brodu dok je još bio u Belfastu, a početkom aprila 1912. godine, prije nego što je Titanik krenuo za Sautempton, ona je okotila leglo mačića.

Na brodu je zauzela udoban kutak u brodskoj kuhinji gdje su ona i njene bebe mogli da budu na toplom, hranjeni i njegovani.

Kada je Titanik napustio Belfast i pristao u Sautempton da bi se pripremio za svoje prvo putovanje preko Atlantskog okeana, članovi posade su vidjeli kako Dženi iznosi svoja četiri mačeta, jedno po jedno, na suvo tlo.

                                                                                                                      

Dok su se prvi putnici ukrcavali na Titanik, Dženi je odlučila da je vrijeme da napusti brod.

Irski ložač po imenu Džim Malholand, koji je brinuo o DŽeni i njenim mačićima, shvatio je ovaj događaj kao veoma loš znak, poslušao je Dženin predosjećaj i pustio brod da ode bez njega.

Nekoliko dana kasnije, i Dženina i Malholandova intuicija su se pokazale kao tačne – Titanik je potonuo.

Džim je do kraja života tvrdio da mu je mačka spasila život. Ona je uspjela da predvidi tragediju koju su graditelji broda i posada smatrali nemogućim.

Prava sudbina Dženi i njenih mačića ostaje misterija, ova priča nikada nije potvrđena, ali je Titanikova „ mačka proročica” ušla u legendu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније