Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

K. J. [ Slobodna Dalmacija, City Magazine ]

18. 03. 2024. 08:49 >> 08:49
Čitaj mi:

SAVJET MAJSTORA

Automehaničari objasnili na koji način ne treba gasiti automobil

Automehaničar je dao važne savjete svim vozačima automobila.

„Posle duge i agresivne vožnje nemojte samo gasiti motor. Ovaj dio motora se toliko zagrijeva, a onda tu toplotu prenosi na druge djelove motora i sve se zagrijeva. Motor se hladi tako što se automobil pusti u praznom hodu i neko vrijeme radi“, naveo je jedan automehaničar, piše Slobodna Dalmacija.

Toplota iz motora, posebno ako vozilo radi na velikom broju obrtaja dugo vremena, može dugoročno oštetiti druge djelove motora ako zaustavite i ugasite motor odmah nakon vožnje.

Zapravo, motor tada nema mogućnost hlađenja, energija se prenosi dalje.

Dakle, nakon duge ili brze vožnje, zaustavite auto, držite ga u neutralnom položaju nekoliko minuta i zatim ga ugasite, prenosi City Magazine.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније