Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

M.M.Lj.

05. 03. 2024. 18:35 >> 18:35

NEDVOLJNO ZA STANOVANJE

U skijaškom gradu u Koloradu niko neće da radi za 167.000 dolara

Za jedan skijaški grad u Koloradu, uprkos tome što nudi godišnju platu od 167.000 dolara, skoro je nemoguće pronaći zaposlene.

*Steamboat Springs* se nalazi u planinama Kolorada sa skijalištem *Steamboat*, a nadaju da će biti jedna od najboljih skijaških destinacija na svijetu u narednim decenijama. Okružen snijegom i raskošnim drvećem, privlači ljubitelje zimskih sportova, a područje oko njega je isto tako čarobno.

Uprkos brojnim poslovima koji se nude u gradu, ovo područje je postalo toliko nepristupačno od pandemije koronavirusa, a gradski menadžer Garo Sjuter kaže da se grad bori da pronađe radnika za poziciju šefa ljudskih resursa (HR) i upravljanja rizicima s platom od 167.000 dolara. Ističe da su dva kandidata za posao odbila tu ulogu jer im plata ne bi pokrila troškove stanovanja.

Lorin Djuk, direktorica komunikacija za skijalište *Steamboat*, kaže za *NBC News* da je grad nekada čuvao kuće za zaposlene dok su hoteli bili rezervirani za goste "međutim sada su kuće za goste, a hoteli su za stanovanje zaposlenih".

Lokalni agent za nekretnine Džon Vejd rekao je za NBC da je od 2020. cijena nekretnina porasla za 64 posto, čime u prosjeku koštaju oko 1,1 milion dolara, što znači da ako imate platu od 200.000 dolara ili manje, vjerovatno ćete se boriti da budete u mogućnosti da priuštite da živite u ovom području.

Umjesto toga, nekretnine su "pokupili" ljudi koji kupuju druge kuće ili investitori za kratkoročni najam i radnici na daljinu koji se okupljaju u konkurenciji kako bi pronašli bilo kakvu dobru ponudu.

"Imamo puno sjajnog osoblja koje je na početku karijere ili ima mlade porodice, ali jednostavno nisu u stanju da tu ostanu", rekla je agentica za nekretnine Kristi Belton te kazala da plaćaju po milion dolara kuće koje su stare 50 godina i više.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније