Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

К.Р. [ Tanjug ]

02. 12. 2023. 19:28 >> 19:29

LONDON

Boca škotskog viskija prodata na aukciji za rekordnih 2,5 miliona eura

Flaša škotskog viskija ''Makalan Adami'' koji se smatra najtraženijim na svijetu prodata je danas za skoro 2,2 miliona funti (oko 2,5 miliona eura), što je rekord na aukciji za flašu vina ili žestokog pića.

''Makalan Adami 1926'' prodat je u aukcijskoj kući Sotbis u Londonu, nakon "rata" tokom licitacije između potencijalnih kupaca preko telefona i u samoj aukcijskoj kući, prenio je AP.

Samo 40 boca Makalana 1926 flaširano je 1986. nakon što je odležao u buradima 60 godina.

Dvanaest boca, uključujući i ovu prodatu danas, imaju etikete koje je dizajnirao italijanski slikar Valerio Adami.

Još jednu bocu iz iste bačve Sotbis je prodao 2019. godine za skoro 1,5 miliona funti (oko 1,7 miliona eura), što je u tom trenutku bila rekordna cijena za bocu vina ili žestokog pića do danas.

"'Makalan 1926' je jedini viski koji svaki aukcionar želi da proda i koji svaki kolekcionar želi da posjeduje", rekao je Džoni Faul, globalni direktor za žestoka pića Sotbisa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније