Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

Б.Б. [ RTS ]

01. 11. 2023. 09:12 >> 09:12
2

OD 2024. GODINE

Posjeta Aja Sofiji za turiste više neće biti besplatna

Turisti koji u 2024. godini budu željeli da posjete jedan od najpoznatijih istorijskih spomenika u Istanbulu, Aja Sofiju, moraće da plate ulaz u svetinju, navodi se u saopštenju turskog ministra kulture Mehmeta Nurija Ersoja.

Jedan od najpopularnijih spomenika kulture Aja Sofija u Istanbulu, godinama je bila muzej, a u džamiju je pretvorena 2020. godine. Turski ministar kulture i turizma Mehmet Nuri Ersoj, istakao je da će se Aja Sofija renovirati i da će po preporuci Uneska od 15. januara 2024. godine, plan posjeta za turiste biti izmijenjen.

Još nije odlučeno kolika će biti cijena ulaznica, ali je naglasio da je cilj da se ograniči broj posjetilaca. Muslimanima koji u Aja Sofiju odlaze na molitve ulaz se neće naplaćivati, a takođe će za turske državljane ulaz biti besplatan.

Novina je i da turisti koji posjećuju ovu svetinju neće morati da izuvaju cipele. Za obilaske sa vodičem turisti će koristiti slušalice, a biće im ponuđena priča na 17 jezika svijeta. Aja Sofija će i dalje biti zatvorena za posjetioce u vrijeme molitvi.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније