Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

Б.Б. [ RTS ]

03. 10. 2023. 12:05 >> 12:05

NOVA TURISTIČKA PONUDA

Šrekova "močvara" dostupna za iznajmljivanje

Koliba za odmor na lokaciji opisanoj kao "močvara prekrivene blatom, mahovinom i mutnom vodom" obično ne bi bila tražena. Međutim, novi smještaj u ponudi "Airbnb"-ja u škotskim visoravnima je izuzetak od pravila. U pitanju je vjerna replika doma voljenog ogra Šreka.

Šrekova "močvara" nalazi se na oko 100 kilometara južno od grada Invernesa, na imanju Ardveriki, nedaleko od vile iz 19. vijeka.

U specijalnoj ponudi, turisti se pozivaju da se od 13. oktobra prijave za boravak u močvari u periodu od 28. do 29. oktobra. Treba imati na umu da u Šrekovu kuću mogu da budu smještena maksimalno tri gosta starija od pet godina.

Dok će turisti morati sami da organizuju svoje putovanje do lokacije u škotskim visoravnima, kao i povratak, njihov boravak u Šrekovoj kući biće besplatan.

Međutim, "Airbnb" se obavezao da će dati jednokratnu donaciju neprofitnoj organizaciji koja organizuje odmore za ugroženu djecu u Škotskoj.

Šrekova močvara najnovija je u nizu jednokratnih ponuda ovog sajta, inspirisanih filmom ili TV programom. Prošle godine posjetioci Pariza dobili su priliku da borave u raskošnoj sobi unutar Mulen Ruža, sa enterijerom inspirisanim filmom Baza Lurmana.

Nedavno su obožavatelji Barbike mogli da iznajme sobu u ružičastoj kući u Malibuu koja kao da je iz Barbilenda.

Unutar močvare

Ako je vjerovati fotografijama u oglasu za Šrekovu kolibu, turisti mogu očekivati vjernu kopiju skromnog, močvarnog prebivališta poznatog ogra. Drveni namještaj, kupatilo na 20 metara od kolibe, šuma naokolo.

U okolini takođe ima šta da se vidi i uradi, jer je kopija Šrekovog doma nedaleko od spektakularnog jezera Loh Lagan, kao i divljih ljepota Nacionalnog parka Kerngorms.

Ljubitelji filmova i serija bi takođe mogli da prepoznaju imanje Ardveriki iz filma o Bondu nije vrijeme za umiranje, kao i serija Outlander i Kruna (gdje je baronova kuća "glumila" kraljevsku rezidenciju Balmoral).

Tokom više od dvije decenije nakon što je Šrek osvojio Oskara za najbolji animirani film (2002. godine), franšiza je nastavila da raste kroz filmske nastavke i turističke atrakcije.

Za ljubitelje Šreka koji ne budu uspjeli da obezbijede mjesto u močvari, uvijek ostaje opcija Šrekove avanture u Londonu – impresivne, tematske turističke atrakcije na južnoj obali prijestonice, u blizini Oka i gradskog akvarijuma.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније