Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ BBC ]

20. 11. 2018. 11:28 >> 11:03

ITALIJANSKI GRADIĆ

Za dvije nedjelje 58.000 prekoračenja brzine

Kada su u malom gradu Akvetiku na sjeveru Italije postavljene kamere za mjerenje brzine, niko nije očekivao ovakav rekord: 58.586 prekršaja za samo dvije nedjelje.

Gradonačelnik Alesandro Alesandri se odlučio na ovakav korak nakon što se većina od 120 stanovnika Akvetika žalila na automobile koji jure kroz grad.

Ali čak ni on nije mogao da vjeruje rezultatima koji su završili na njegovom radnom stolu.

Podaci pokazuju da na svakih nekoliko minuta neko prekorači dozvoljenu brzinu od 50 kilometara na sat.

Najteži prestupnik je dogurao do brzine od čak 135 kilometara na sat.

"To je potpuno ludilo, uzevši u obzir da se stanovnici stalno kreću kroz selo i prelaze put", izjavio je gradonačelnik Alesandri za italijansku novinsku agenciju Ansa.

Jedne italijanske novine navele su da brojke pokazuju da polovina vozila koja prođe kroz grad prekorači brzinu.

Kamera je postavljena ispred glavnog pješačkog prelaza i veliki broj vozila je usnimljen kako prekoračuje brzinu od 100 kilometara na sat - duplo od dozvoljene u gradu koji naseljavaju mahom stariji stanovnici.

Skoro svaki od najtežih prestupnika je projurio kroz grad usred bijela dana.

Gradonačelnik je za novine Korijere Dela Sera izjavio da mali grad na sjeveru Italije, na granici sa Francuskom, ima mnogo saobraćajnih problema.

Sa tri glavna puta koja povezuju regiju Pijemont sa italijanskom granicom na sjeveru, put kroz Akvetiko je najbolje rješenje za one vozače koji hoće da obiđu zastoje ili radare, rekao je gradonačelnik.

A tu su i motociklisti koji zbog "dobrog asfalta, širokih traka i krivina" organizuju trke između gradova, dodao je.

Zbog ogromnog broja prekršaja, gradonačelnik planira da kameru - koja je postavljena u septembru - trajno zadrži.

"Nadamo se da će ovakva ograničenja imati efekta na putnike i da će od njih imati koristi stanovnici Akvetika, jer ne želite da uzimate novac od kazni, ali je neophodno voditi računa o bezbjednosti ljudi", rekao je gradonačelnik agenciji Ansa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније