Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

M.L.B [ Anadolija ]

17. 08. 2017. 22:56 >> 22:26

ZA GINISA

Napravili kolač dug 633 metra

U četvrti Kemer, u turskoj Antaliji, napravljen je voćni kolač dug 633 metra i tri centimetra.

Poslastičari su u okviru tradicionalnog festivala "Rixy Fest" pokušali oboriti svjetski rekord najdužeg kolača. Kolač je tokom mjesec dana pravilo oko 150 osoba.

Pripremanje kolača su pratili i Orhan Kural i Aidın Turkgucu, stručnjaci za Ginisovu knjigu rekorda.

Kural je istakao da je pripremanje najdužeg kolača na svijetu proteklo bez problema, dodajući da sada očekuju konačnu potvrdu čelnika Ginisove knjige rekorda iz Velike Britanije.

"Dosadašnji rekord je iznosio 561 metar, a riječ je o kolaču koji je napravljen u Indoneziji. U Antaliji je napravljen kolač dug 633 metra i 3 centimetra", rekao je Kural novinarima.

Istakao je da će pripremljeni kolač biti podijeljen socijalno ugroženim osobama.

"Bila bi šteta da se kolač baci u smeće. Zato ćemo omogućiti da se podijeli socijalno ugroženim osobama", kazao je Kural.

Tradicionalni festival "Rixy Fest" je prvi put održan prije tri godine.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније