Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

B92 [ Objavila R.B. ]

11. 03. 2017. 23:55 >> 23:28

MALE MANUFAKTURE

I Beč čokolade za trku ima!

U malim manufakturama u Beču ručno se izrađuju slatkiši koji mogu da se mjere sa slatkišima velikih proizvođača čokolade u Francuskoj i Belgiji.

"Cvjetni slatkiši“ Mihaela Divalda, umjetnika za praline, predstavljaju neobičan spoj čokolade i cvjetova. U svojoj radionici u 6. Bečkom okrugu Divald eksperimentiše sa divljim voćem, začinima, sušenim i šećerom konzerviranim cvjetovima koje kombinuje sa čokoladom i marcipanom. Trudi se da koristi organske sastojke, ukoliko je to moguće.

Posjetioci u Divaldovoj radionici mogu da posmatraju poslastičare na djelu, probaju njihove slatke kreacije i saznaju zanimljivosti o radu poslastičara.

U manufakturi „Xocolat“ u Beču u specijalnim radionicama ove poslastičarnice posjetioci mogu sami da prave slatkiše i zatim ih probaju. U ovoj manufakturi u 9. Bečkom okrugu prave se rafinirane čokoladne kuglice i štapići sa ponekada vrlo neobičnim sastojcima, kao što je luk.

Manufaktura čokolade sa francuskim ambijentom nalazi se u srcu Beča u okviru Našmarkta i nosi naziv „Fruth“. Poslastičar Eduard Frut uvijek je prisutan u radnji, bilo u šarmantnom prodajnom prostoru ili u radionici gdje se posvećuje izradi pralina, čokoladnih kuglica, kolača i ostalih slatkiša. Ko želi da proba ova umjetnička djela na licu mjesta, može to uraditi uz šolju kafe, tople čokolade ili čašu šampanjca.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније