Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

[ Beta ]

09. 07. 2017. 23:07 >> 22:38

ANTON NOSIK

Preminuo pionir ruskog interneta

Anton Nosik, čuveni bloger i aktivista kojeg mnogi smatraju jednim od pionira ruskog interneta, preminuo je u 52. godini, saopšteno je danas iz njegovog okruženja.

"Anton Nosik je preminuo prošle noći", izjavio je njegov publicista Demijan Kudrjavcev, ne navodeći druge detalje.

Nosik je 1999. godine otvorio jedan od prvih informativnih portala u Rusiji, Gazeta.ru, kao i druge kasnije popularne sajtove - Lenta.ru i Newsru.com. Imao je jedan od najčitanijih blogova u Rusiji.

"Bio je jedan od pionira ruskog interneta", ocijenio je danas list Vedomosti.

Ruski premijer Dmitrij Medvedev, koji često koristi društvene mreže, odao je priznanje Nosiku, navodeći da je bio "istinski profesionalac i preteča interneta u Rusiji".

Lider opozicije Aleksej Navaljni izjavio je da je Nosik bio "njegov mentor" za aktivnosti vezane za internet i novinarstvo.

Nosik se posljednjih godina udaljio od medija i bio je prvenstveno poznat kao uticajni bloger i komentator aktuelnih dešavanja, dok su njegovi sajtovi vremenom prešli u ruke onih koji se manje protive politici Kremlja.

Bloger je sedam godina živio u Izraelu gdje je stekao i izraelsko državljanstvo.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније